Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Komodo

Komodo

Een eiland waar de natuur de baas is

Op dit Indonesisch eiland is niet de mens, maar de natuur de baas! De opperbazen van het eiland zijn de vele komodovaranen. Deze zoogdieren zijn gigantische hagedissen en het zal niet lang duren voordat je een komodovaraan spot, want het eiland zit vol met deze beesten. Dit fascinerende dier kan wel rond de 100 kilo wegen en drie meter lang worden.

Naast de unieke fauna is de flora op het eiland ook fenomenaal. Het is op Komodo zo ongerept dat het lijkt alsof er nog nooit een mens hier voet aan wal heeft gezet. Zelfstandig een wandeling maken op Komodo zit er helaas niet in. De komodovaranen zijn dodelijk, vandaar dat je alleen hiketochten onder begeleiding van een gewapende gids kan maken.  De onderwaterwereld rondom Komodo biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen of te duiken. De mooiste koraalriffen zijn vlak voor de kust van Komodo te vinden.

 • Raak onder de indruk van de komodovaranen
 • Ongerepte natuur
 • Fantastische onderwaterwereld voor de kust
Tip!
Inge van Esch

Neem stevige wandelschoenen mee voor je bezoek aan Komodo. Des te meer kilometer je over het eiland wandelt hoe meer je onder de druk zal raken van de natuur op dit fascinerende eiland. 

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 965,-
advies op maat offerte

Bezoek verschillende Indonesische eilanden

Combineer Java en/of Bali met een andere eilanden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know