Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Makassar

Makassar

De hoofdstad van Sulawesi

Een eerste blik op de hoofdstad van Sulawesi zal je niet doen opkijken. De straten van Makassar zijn chaotisch met veel toeterend verkeer en de skyline wordt gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Achter de drukte van deze miljoenenstad houden zich bijzondere bezienswaardigheden schuil.  

Fort Rotterdam is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Makassar. Met een bezoek aan dit fort ga je terug in het Hollands verleden van Indonesië. In de 17de eeuw meerde de VOC onder het gezag van Cornelis Speelman aan op Sulawesi. Vanuit Fort Rotterdam werd de handel over zee van specerijen georganiseerd. Tegenwoordig is Fort Rotterdam een interactief museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Makassar.

Andere leuke bezienswaardigheden zijn het houten paleis Balailompoa, het natuurreservaat Bantimurung met haar watervallen en de graftombe van Sultan Hasanuddin. Makassar herbergt een groot aantal winkelcentrums en lokale markten. Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er een winkeltje of kraampje met de meest uiteenlopende producten. 

 • Hollands glorie bij Fort Rotterdam
 • Wereldstad
 • Fantastische skyline
Tip!
Inge van Esch

Wandel ’s avonds over de boulevard van Makassar. Je wordt getrakteerd op een prachtige zonsondergang en op heerlijke lokale gerechten bij de vele eetkraampjes.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 965,-
advies op maat offerte

Bezoek verschillende Indonesische eilanden

Combineer Java en/of Bali met een andere eilanden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know