Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Torajaland

Torajaland

Ontdek de Toraja cultuur op Sulawesi

Torajaland is de kern van de unieke cultuur van Sulawesi. De dood staat centraal in het leven van de inwoners van Sulawesi. Het klinkt misschien vreemd, maar het is de moeite waard om een begrafenis mee te maken. Jarenlang wordt er door familie en vrienden gespaard om een dierbare om traditionele wijze een laatste eer te bewijzen met een ceremonie. Tijdens zo’n begrafenisceremonie maak je kennis met (voor ons) eigenaardige gewoontes en tradities zoals bijvoorbeeld het slachten van varkens en schapen op straat.  

Naast de ceremonies wordt de Toraja cultuur gekenmerkt door de hangende graven in de rotswanden en de iconische kano-vormige daken van de Toraja huizen. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de hooglanden van Tana Toraja is Rantepao. Eén ding is zeker: de unieke Toraja cultuur is een cultuur die je nergens anders ter wereld zal meemaken.

 • Zeer bijzondere cultuur
 • Indrukwekkende Toraja huizen
 • Maak kennis met de gastrije bevolking
Tip!
Inge van Esch

De Toraja bevolking is ontzettend gastvrij. Tegen een kleine vergoeding kan je een lokale begrafenis meemaken. De meeste grote begrafenissen zijn in juli en augustus. 

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 965,-
advies op maat offerte

Bezoek verschillende Indonesische eilanden

Combineer Java en/of Bali met een andere eilanden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know