Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Avontuurlijk Borneo

Sabah & Sarawak

1 Aankomst Kuching 0 km

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Kuching. Je ontmoet jouw chauffeur die je naar het hotel in Kuching brengt voor je eerste overnachting.

2 Kuching (Semenggoh Wildlife Centre) km

’s Ochtends bezoek je het Semenggoh Wildlife Centre. In dit afgezette stukje jungle leven orang-oetans in alle vrijheid en kun je ze goed observeren. Hierna ga je naar Kampung Bengoh, midden in de jungle, om te gaan kanoën! Vergeet je zwemspullen niet! Onderweg bezoek je een Bidayuh dorpje. Je camera zal overuren gaan makenmet de prachtige natuur waar je doorheen vaart. De lunch is inbegrepen. Nadat je kano-avontuur is afgelopen wordt je teruggebracht naar Kuching.

3 Kuching - Bako National Park km

Vanuit Kuching wordt je naar het vissersdorp Bako gebracht om aan boord te gaan van een boot naar het hoofdkantoor van het nationale park. Bako is het oudste nationale park in Sarawak met 16 trails, die diverse aspecten van het park laten zien. Bespreek met je gids wat je interesses zijn, om het maximale uit je bezoek aan Bako National Park te halen. Lunch en diner zijn inclusief. De accommodatie is hier eenvoudig.

4 Bako National Park - Kuching km

Als je gisteravond de neusapen hebt gemist bij de avondwandeling, maak dan een vroege ochtendwandeling om de neusapen te zien aan het begin van hun dag, terwijl ze zich voeden aan de oevers van de rivier. In de ochtend laat de gids nog de laatste bijzonderheden aan je zien. Lunch in de parkkantine is inbegrepen voordat je terugkeert naar de stad.

5 Kuching - Nanga Sumpa km

Vanochtend gaat de reis naar de Iban stam in het diepe en afgelegen oerwoud. De lunch wordt onderweg gebruikt in het dorpje Lachau waar je de lokale bazaar bezoekt. Bij het stuwmeer van Batang Ai ga je aan boord van een longboat, die het oerwoud in vaart. Een belevenis op zich! Na het diner een poging tot conversatie op de veranda met de Iban onder het genot van rijstwijn. Heel leerzaam om de achtergrond van hun cultuur te doorgronden. Niet voor niets zijn onze gasten hier zeer van onder de indruk!

6 Nanga Sumpa km

Vanaf je lodge in Nanga Sumpa ga je eerst een trail lopen in het oerwoud, op zoek naar wild, gevolgd door een boottocht naar de Enseluai waterval, waar je lekker kunt zwemmen. Hier maken de Iban een heerlijke traditionele barbecuelunch voor je klaar. Na de lunch zie je hoe de Iban hun leven leiden in dit dichte oerwoud zonder de voor ons 'normale' faciliteiten. Vissen gebeurt hier nog met netten! Na het diner kun je weer converseren met de Iban als je wilt.

7 Nanga Sumpa - Kuching km

Ontbijt in de lodge. Om 09.00 uur reis je stroomafwaarts terug naar de aanlegsteiger van Batang Ai. Van hieruit reis je over land terug naar Kuching, met lunch onderweg. Aankomst in Kuching ca. 16.30 uur, je wordt afgezet bij je hotel.

8 Kuching - Miri Vlucht

Je wordt na ontbijt en checkout naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Miri. Hier wordt je uiteraard weer opgewacht en naar je hotel gebracht. Besteed de middag aan het verkennen van Miri, of rust lekker uit bij het fraaie zwembad. Hier verblijf je 4 nachten.

9 Lambir Hills National Park km

Het Lambir Hills National Park ligt zo'n 30 km ten zuiden van Miri. Dit park heeft een uitstekende regionale en mondiale betekenis voor natuurbehoud vanwege zijn buitengewone soortenrijke bos, ideaal voor botanici. Het park kent 11 trails, en een aantal fraaie watervallen, zoals de Latak cascade-waterval waar je fijn in kunt zwemmen, en enkele kleinere langs de Pantu Trail en de Dinding trail. Genieten!

10 Niah National Park & Tusan Beach km

Vandaag een tweede Nationaal Park (Niah) dat ten onrechte vaak wordt overgeslagen. Na aankomst ga je eerst naar het informatiecentrum waar je een overzicht ziet van wat er in het park is te vinden. Hierna maak je een korte boottrip die je naar het Niah Museum brengt. Vervolgens maak je een 3 km lange 'boardwalk'wandeling naar de hoofdingang van de prachtige grotten in het park, waarin zeer oude begraafplaatsen (meer dan 40.000 jaar geleden!) en rotstekeningen zijn gevonden. Na de lunch (inbegrepen) ga je naar Tusan Beach, een prachtig strand met indrukwekkende kliffen. Op verzoek kunnen we van dit middagbezoek een avondbezoek maken, zodat je de 'blauwe tranen'(oplichtende algen in de branding) kunt zien, wat een erg mooi gezicht is.

11 Miri km

Een vrije dag, om de gebeurtenissen van de afgelopen dagen te laten 'indalen'. Geniet van je hotel en het dorp Miri!

12 Miri - Mulu Vlucht

Je wordt na het ontbijt naar de luchthaven gebracht voor een korte vlucht naar Mulu. Daar aangekomen wordt je naar je hotel gebracht, om 's middags je eerste excursie te maken. Een 3 km lange wandeling brengt je door een veenmoerasbos naar de Deer Cave en de Lang Cave. De Deer Cave is beroemd vanwege de grootste grotpassage ter wereld; een "Tuin van Eden", compleet met weelderige bomen en een waterval. Én vleermuizen! De Lang Cave, bij toeval ontdekt, kenmerkt zich door spectaculaire stalagmieten, stalactieten en andere prachtige druipsteenformaties.

13 Mulu km

De Clearwater Cave is de langste grot van Azië en meet ongeveer 107 km. Met zijn ondergrondse rivier is Clearwater een fascinerende grot om te verkennen. Boardwalks, paden en kleine drijvende bruggetjes maken dit een gemakkelijke en plezierige ervaring. Een planken pad leidt van de rivieroever naar de ingang van Wind Cave; deze grot heeft vele indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, waarvan sommige worden verlicht in de 'King’s'-kamer. Na een rondleiding door de grot moet je de trap af naar de picknickplaats. Aan de voet van de trap bevindt zich een kristalhelder natuurzwembad dat wordt gevuld met water dat uit de grot stroomt. Vele bezoekers nemen hier een verfrissende duik.

14 Mulu - Kota Kinabalu Vlucht

Na dit grotavontuur wordt de reis voorgezet naar Sabah, het noordelijk deel van Maleisisch Borneo. Je wordt naar de luchthaven gebracht en in Kota Kinabalu weer opgewacht en naar je hotel gebracht.

15 Kota Kinabalu Park km

Je bezoekt vandaag Kinabalu Park, gelegen op 1600 meter hoogte, waar het dus ook lekker koel is. Dit park, waarin ook Mount Kinabalu te vinden is, is een paradijs voor plant- en vogelliefhebbers, en biedt tegelijkertijd fantastische vergezichten vanaf de trails die je gaat lopen. Zo bezoek je o.a.de Mountain Garden, bekend om de veelheid aan orchideeën en medicinale planten. In Kinabalu Park kun je ook de Rafflesia plant gaan zien!

16 Kota Kinabalu - Sandakan Vlucht

Het oosten van Sabah 'ademt' jungleavontuur. Je vliegt naar Sandakan, waar je uiteraard weer naar je hotel wordt gebracht. Morgen ga je het regenwoud in!

17 Sandakan - Sukau Rainforest km

Je reist met gids naar het Sepilok Nature Reserve waar je eerst een bezoek brengt aan het Sun Bear Conservation Centre. De Sun Bear is een kleine beersoort die met uitsterven wordt bedreigd. Hierna ga je naar het naastgelegen Sepilok Rehabilitation Center, waar verweesde, gewonde en uit gevangenschap gehaalde orang oetans worden voorbereid op een hernieuwde zelfstandigheid in de natuur. Na de lunch ga je naar de Sukau Rainforest Lodge, waar je -na incheck- een eerste riviertocht gaat maken op zoek naar wild. Na het diner volgt nog een presentatie over de omgeving.

18 Sukau Rainforest km

Om half 6, na een licht ontbijt, volgt de eerste rivierexcursie tijdens het uitdampen van het regenwoud. Begeleid door de wakker wordende vogels ga je naar het Kelenanap Oxbow meer, op zoek naar wakker wordend wild en fluitende vogels. Terug in de lodge volgt een volwaardig ontbijt, gevolgd door een natuurwandeling over de Hornbill boardwalk en daarna wat vrije tijd. Halverwege de middag ga je nogmaals de rivier op voor een laatste speurtocht naar wild op de oevers, zoals olifanten, neusapen en orang oetans.

19 Sukau Rainforest - Amsterdam Vlucht

Je wordt teruggebracht naar Sandakan. Afhankelijk van de vluchttijden vlieg je terug naar Amsterdam; lukt dat niet, dan heb je een extra overnachting in Sandakan of Kota Kinabalu.

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 2.427,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief vluchten. Hoogseizoentoeslagen en toeristenbelasting zijn van toepassing. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.427,-
advies op maat offerte

Combineer Sabah & Sarawak

Voor de echte actievelingen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know