Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Bako

Bako

Het park van de probiscus neusaap

In Bako National Park vind je een uitgestrekt laagland regenwoud, waar veel planten- en diersoorten voorkomen. Bako is ook bekend om de indrukwekkende rotsformaties die uit zee steken. 

Per boot vaar je naar het hart van het National Park waar je onder andere wilde zwijnen, eekhoorns, longtail makaken, silverleaf monkeys, slangen en bijzondere vogels kunt spotten. Ook kun je hier een trekking maken door het regenwoud met als doel het spotten van de zeer zeldzame Probiscus Monkey (neusaap). Deze neusapen zijn uitsluitend op Borneo te vinden. Ze hebben een bolle buik, een lange staart en zwemvliezen tussen de tenen. Vooral de augurkvormige neus bij de mannetjesaap is heel imposant. 

In het Bako National Park zijn een aantal trails uitgezet. Tijdens een dagbezoek loop je één trail (ca. 1 uur). Wil je in het park overnachten, dan kun je tijdens je verblijf meerdere trails lopen. De lodges zijn eenvoudig maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de prachtige natuur.

 • Spot neusapen
 • Prachtig regenwoud
 • Trails lopen
Tip!
Inge van Esch

Borneo is de enige plek op aarde waar neusapen voorkomen. In Bako National Park zijn deze unieke beesten in volle glorie te zien! 

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.427,-
advies op maat offerte

Combineer Sabah & Sarawak

Voor de echte actievelingen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know