Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Danum Valley

Danum Valley

Een tropisch woud en het thuis van bijzondere dieren

Danum Valley ligt tussen de twee rivieren Segama en Danum. Sabah Foundation heeft hier 440 vierkante kilometer regenwoud tot beschermd gebied verklaard. Bijna alle inheemse planten die op Sabah voorkomen groeien hier. De bedreigde diersoorten zoals de orang-oetan, de zeldzame Sumatraanse neushoorn en Aziatische olifant helpt men te overleven. Verder leven in dit gebied gibbons, dwergherten, baardzwijnen, vliegende eekhoorns, redleaf monkeys en meer dan 270 soorten vogels. Je kunt hier in de avond deelnemen aan een nachtsafari.

Wanneer je in de Danum Valley Rainforest Lodgde verblijft heb je beschikking over een privé gids. Je maakt al vroeg een tocht door het regenwoud, die begint met een wandeling over een hangbrug. Ook bezoek je hier een driehonderd jaar oude, en pas in 1990 ontdekte, Dusun-begraafplaats. Deze stam had de gewoonte om de overledenen in de gaten van een rotswand te 'begraven'. 

In Danum Valley zijn veel routes uitgezet die je kunt lopen en ze hebben allemaal een eigen karakter en diversiteit in natuur. Het is belangrijk om tijdens de trekkingen een lange broek te dragen en schoeisel met goed profiel. Het regenwoud kan soms slipperig zijn.  Zowel de chalets als het restaurant hier zijn erg luxe voor een natuur locatie. 

Er zijn ook verblijfopties zonder privégids zoals het Kawag hotel en het Danum Valley Field Center.

 • Met een privé gids samen het regenwoud ontdekken 
 • Spot zeldzame dieren 
 • Bijzondere plek: de Dusun-begraafplaats 
Tip!
Inge van Esch

Om in Danum Valley te komen reis je eerst naar Lahad Datu. Dat kan met een binnenlandse vlucht of over land. Van Lahad Datu naar Danum Valley rij je zo'n 90 km met een 4-wheel drive, dwars door het regenwoud!

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.427,-
advies op maat offerte

Combineer Sabah & Sarawak

Voor de echte actievelingen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know