Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Mount Kinabalu

Mount Kinabalu

Klim naar de top!

Het is ongeveer 2,5 uur rijden van Kota Kinabalu naar het Kinabalu National Park. Met name het tweede gedeelte is een prachtige tocht en je rijdt door bergachtig gebied met mooie vergezichten over in de vallei gelegen groente- en fruitplantages. Het is absoluut de moeite waard een stop te maken bij de Sabah theeplantages waar nog altijd de thee handmatig wordt geplukt in plaats van geschoren.

Kinabalu National Park is een botanische tuin en mede dankzij het frisse klimaat huisvest het gebied ontelbare bloemen- en plantensoorten. De aanwezigheid van ruim 1.000 soorten wilde orchideeën, 400 varens en rododendrons zijn hiervan het bewijs. Het park wordt bewoond door o.a. gibbons, orang-oetans, wilde zwijnen, vliegende eekhoorns en veel slangen- en vogelsoorten. 

De beklimming van Mount Kinabalu is één van de highlights op Sabah en een fantastische ervaring. Je hebt hiervoor wel een redelijke conditie nodig. Uiteraard word je door ons vooraf uitvoerig geïnformeerd, zodat je je optimaal op de beklimming kunt voorbereiden. Het beklimmen van de Mount Kinabalu ziet er als volgt uit:

Dag 1 staat in het teken van de voorbereiding en je overnacht in het Mesilau Nature Park. Op dag 2 maak je na het ontbijt kennis met je gids en start de beklimming. Aan het einde van de middag ben je op 3700 meter hoogte. Je overnacht in een dormitory room met gedeeld sanitair (Laban Rata). Op dag 3 begin je al om 03.00 uur aan het tweede deel van de klim en is er uiteindelijk maar één doel: “De Top“. Geniet van het uitzicht en een onvergetelijke zonsopkomst! Om 07.00 uur daal je weer af naar Laban Rata voor een uitgebreider ontbijt. Aansluitend daal je af naar Kinabalu National Park waar een lunch wordt geserveerd, je een certificaat wordt uitgereikt en de auto klaar staat voor de terugreis naar Kota Kinabalu.

 • Ga de uitdaging aan: beklim de Mount Kinabalu 
 • Ongekend mooie flora en fauna
 • Fantastische uitzichten
Tip!
Inge van Esch

Warme kleding, een hoofdlamp en handschoenen met grip zijn belangrijke attributen tijdens je beklimming!

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.427,-
advies op maat offerte

Combineer Sabah & Sarawak

Voor de echte actievelingen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know