Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Sabah Panorama

Sabah, Lankayan Island & Danum Valley

1 Aankomst Kota Kinabalu Vlucht

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Kota Kinabalu. Je ontmoet jouw gids die je naar het hotel in het centrum van Kota Kinabalu brengt voor je eerste overnachting.

2 Kota Kinabalu - Ranau (Kinabalu Park) km

Een rit van zo'n twee uur laat je kennis maken met de mooie natuur van Kinabalu Park, met Mount Kinabalu als blikvanger. Het is een paradijs voor botanici, met meer dan 1500 soorten orchideeën, 330 soorten vogels, 26 soorten rododendrons, varens en bekerplanten. De gids neemt je mee op één van de vele trails in het dichte woud. Ook zie je vele orchideeën en medicinale planten in de Mountain Garden.

3 Ranau - Kota Kinabalu km

Na het ontbijt keer je terug naar Kota Kinabalu. Je zou eventueel een bezoek kunnen brengen aan het Mari Mari culturele centrum, of de Filipino markt. Je kunt ook gaan ziplinen van het eiland Sapi naar het eiland Gaya (en gelijk genieten van zee en strand).

4 Kota Kinabalu - Sandakan Vlucht

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor een korte vlucht naar het in oostelijk Sabah gelegen Sandakan. Eenmaal aangekomen wordt je ook hier naar je hotel gebracht.

5 Sandakan - Turtle Island km

In de ochtend wordt je naar de haven gebracht, waar je per boot in ongeveer een uur naar Selingan Island, ook wel Turtle Island genoemd vanwege de vele schildpadden die hier hun eieren leggen. Na aankomst check je in en staat een buffetlunch op je te wachten. In de middag vrij om te zwemmen en snorkelen. Na het diner geven rangers uitleg over de schildpadden, en als er eieren uitkomen, kun je de kleintjes op het strand zien lopen.

6 Turtle Island - Sukau Rainforest km

Al vroeg vaar je terug naar Sandakan, waar je na aankomst naar het Sepilok Orang Oetan Rehabilitation Centre, en bezoek je ook de beschermde zonneberen in het Bornean Sunbear Conservation Centre. In de middag ga je naar de Sukau Rainforest Lodge, waar je -na incheck- een eerste riviertocht gaat maken op zoek naar wild. Na het diner volgt nog een presentatie over de omgeving.

7 Sukau Rainforest Vlucht

Om half 6, na een licht ontbijt, volgt de eerste rivierexcursie tijdens het uitdampen van het regenwoud. Begeleid door de wakker wordende vogels ga je naar het Kelenanap Oxbow meer, op zoek naar wakker wordend wild. Terug in de lodge een volwaardig ontbijt, gevolgd door een natuurwandeling over de Hornbill boardwalk en vrije tijd. Halverwege de middag ga je nogmaals de rivier op voor een laatste speurtocht naar wild op de oevers, zoals olifanten, neusapen en orang oetans.

8 Sukau Rainforest - Danum Valley km

Danum Valley is de droom van iedere jungleliefhebber. Een enorm tropisch regenwoud met een grote biodiversiteit en veel in het wild levende dieren. Via Lahad Datu wordt je naar het Danum Valley Field Center gebracht (basic accommodatie!). Met de gids wordt het schema doorgenomen voor jouw verblijf en ga je 's middags al de natuur in. Na het diner volgt nog een avondwandeling.

9 Danum Valley km

Om 06.00 uur begint de eerste ochtendtocht terwijl het bos wakker wordt, gevolgd door ontbijt. Rest van de ochtend op eigen gelegenheid. Na de lunch kun je een duik nemen in de Ulu Segama rivier, voordat je 's middags een andere trekking gaat maken, zoals met je gids besproken. Wild spotten staat natuurlijk op de eerste plaats! Na het diner wordt nog een nachtwandeling gemaakt.

10 Danum Valley - Sandakan Vlucht

In alle vroegte is er eerst nog een ochtendsafari voordat je gaat ontbijten. Je wordt aan het eind van de ochtend naar de luchthaven van Lahad Datu gebracht, vanwaar je terugvliegt naar Sandakan. Na aankomst wordt je naar je hotel gebracht.

11 Sandakan - Lankayan Island km

Om 10.00 uur gaat de boot naar het duikersparadijs Lankayan. Dit juweeltje van een eiland ligt in de Sulu Zee op anderhalf uur varen van Sandakan, en heeft een dichte tropische begroeiing en uiteraard een geweldige onderwaterwereld. Je verblijft hier 3 nachten inclusief het 'divers package': ongelimiteerd (nacht)duiken bij het duikcentrum, duikuitrusting, 3 begeleide duiken per dag en volpension

12 - 14 Lankayan Island km

Genieten van dit Maleisische duikparadijs! Het resort telt slechts 16 'beach front chalets', en het eiland ligt in een schildpaddenzone, waar het tevens prima snorkelen is. Ook wrakduiken is hier mogelijk!

15 Lankayan Island - Sandakan km

Per boot ga je terug naar het vasteland en wordt je afgezet bij je hotel in Sandakan zodat je morgen uitgerust en wel aan je terugreis kunt beginnen.

16 Sandakan - Amsterdam Vlucht

Op een geschikt tijdstip wordt je bij je hotl opgehaald en naar de luchthaven van Sandakan gebracht voor de terugreis via Kuala Lumpur naar Amsterdam.

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 3.360,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van gemiddelde tot bovengemiddelde kwaliteit (m.u.v. Danum Valley, deze is basic) met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief vluchten. Toeristenbelasting en hoogseizoentoeslagen zijn van toepassing. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 3.360,-
advies op maat offerte

Natuur, avontuur en paradijs

Ontdek Sabah als onderdeel van Maleisisch Borneo

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know