Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Lankayan Island

Lankayan Island

Dé plek om te relaxen & snorkelen

Dit juweeltje van een eiland ligt in de Sulu Zee op anderhalf uur varen van Sandakan. Het is de ultieme locatie voor met name duikers. Ook niet-duikers kunnen hun geluk hier beproeven met de schitterende bounty stranden. 

Lankayan heeft een dichte tropische vegetatie met prachtige witte zandstranden en een unieke onderwaterwereld. Je zit hier zowel boven als onderwater midden in de natuur. Behalve het geluid van de golven en de wind is het er heel stil.

Snorkelen is al mogelijk vanaf het strand maar er zijn ook, tegen betaling, tochten naar andere locaties te maken. Ruim 30 duiklocaties liggen op een paar minuten vaarafstand. De lijst met aparte diersoorten die veelvuldig voorkomen is lang, zoals de ghost pipefish, frogfish, mandarinfish, blue-ringed octopus, mimic octopus en giant jawfish. Lankayan is een beschermd gebied omdat hier ook schildpadden aan land komen om eieren te leggen. Echte duikliefhebbers die hun Sabah-reis eindigen in Lahad Datu kunnen ook naar het Kapelai Dive Resort wat per boot bereikbaar is vanaf Sempora. 

Ook wanneer je geen fanatieke duiker of snorkelaar bent kun je heerlijk genieten van deze rustgevende omgeving.
Zo kun je relaxen met een boek in je hangmat, kajakken of zwemmen in het azuurblauwe water.

Snorkelaars kunnen ook een bezoek brengen aan Gaya Island aan de westkust bij Kota Kinabalu. Dit is een voordeligere optie. 

 • Duiken en snorkelen
 • Ontspannen als nooit tevoren! 
 • Haal je duikbrevet 
Tip!
Inge van Esch

Het eiland is enkel toegankelijk voor resortgasten en niet voor dagjes toeristen. Neem dit eiland dus mee in je reisschema.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 3.360,-
advies op maat offerte

Natuur, avontuur en paradijs

Ontdek Sabah als onderdeel van Maleisisch Borneo

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know