Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

West Maleisië

Hoogtepunten van West Maleisië

1 Aankomst Kuala Lumpur - Melaka Vlucht

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Kuala Lumpur. Je ontmoet jouw chauffeur die je naar het hotel in Melaka rijdt voor je eerste overnachting.

2 Melaka - Kuala Lumpur 150 km

Vandaag maak je een ontspannen wandeltour met gids door Melaka en haar omgeving. Veel in Melaka herinnert aan het koloniale verleden. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die in 1641 deze belangrijke doorvoerhaven naar het verre oosten veroverden. Voor de V.O.C. was deze periode het gouden tijdperk. De Heeren- en Jonkerstraat herinneren nog aan deze Nederlandse bezettingstijd, evenals de kerkruïne achter het Stadhuys. In de middag reis je door naar Kuala Lumpur. Neem je intrek in je hotel en ga 's avonds een hapje eten in Bukit Bintang.

3 Kuala Lumpur 0 km

Je hebt een volle dag de tijd om alle bezienswaardigheden van Kuala Lumpur te bezichtigen, zoals de Petronas Twin Towers, de KL Tower, het Sultan Abdul Samad-gebouw en de Thean Hou Tempel. Net buiten Kuala Lumpur liggen de Batu grotten. Aanschouw de immens grote, gouden Boeddha en beklim 272 traptreden naar een prachtige tempel in de grot. Bezoek ook de gezellige avondmarkt in Petaling Street (Chinatown). Wil je winkelen? Geen probleem...Pavilion, Berjaya Times Square, Suria KLCC zijn voorbeelden van enorme malls waar het altijd druk is.

4 Kuala Lumpur - Genting Highlands 53 km

Vanmorgen word je huurauto afgeleverd bij je hotel, inclusief GPS. Het links rijden zal spoedig wennen wanneer de GPS je (een klein stukje) uit de stad voert. Genting Highlands is het hooggelegen Las Vegas van Maleisië: grote resorts, gokken, shows, zwem- en ander vermaak. De ligging op ruim 1750 meter hoogte zorgt voor een veel aangenamere temperatuur; in vergelijking met Kuala Lumpur scheelt dat zo'n 8 tot 10 graden!

5 Genting Highlands - Taman Negara 223 km

Op naar de oudste jungle ter wereld: Taman Negara. Je parkeert de auto bij het haventje van Kuala Tahan en steekt tegen betaling van RM 1 per persoon (ca. € 0,20) de rivier over naar het hotel. ’s Avonds maak je samen met een gids een wandeling om kennis te maken met de nachtelijke dieren en de jungle geluiden. Je overnacht midden in de natuur in een parkchalet.

6 Taman Negara 0 km

De Taman Negara is de oudste jungle ter wereld en bestaat uit nog ongeschonden regenwoud. Wetenschappers gaan uit van meer dan 130 miljoen jaar en beweren dat de Taman Negara ouder is dan de jungle gebieden in Afrika en Zuid Amerika. In Taman Negara kun je uit veel activiteiten kiezen. Maak bijvoorbeeld een trekking naar Teresik Hill, loop over de spectaculaire hangbrug Canopy Walkway of maak met een longboat een schitterende boottocht naar Lata Berkoh. De gids zal je alles laten zien.

7 Taman Negara - Cameron Highlands 261 km

Je steekt met het bootje weer over om je auto op te halen, waarmee je naar Cameron Highlands rijdt via een prachtige, maar slingerende weg. Wanneer het landschap minder dicht wordt en je de glooiende heuvels vol theevelden ontwaart ben je in Cameron Highlands aangekomen. Je overnacht hier twee keer.

8 Cameron Highlands km

Overweeg of je een excursie wil maken naar Mossy Forest (geregeld vanuit het hotel); per 4WD ga je Mount Brinchang op! Daarna neemt de gids je mee naar een aardbeienkwekerij en de theevelden, waarvan de geoogste theebladeren worden verwerkt in het nationale theemerk Boh. Natuurlijk kun je er ook zélf met de auto op uit gaan.

9 Cameron Highlands - Ipoh 88 km

Je rijdt naar Ipoh, waar je enkele van de vele grottempels kunt bezoeken. Naast de Perak Tong (6 km noordelijk van de stad) is de grottempel Sam Poh Tong een veelbezochte, gelegen aan de oostrand van de stad. Deze dateert uit het eind van de 19de eeuw. De grot werd ontdekt door een monnik die op weg was naar China. Hierna kun je het historische centrum (begin 19e eeuw) gaan verkennen. Concubine Lane (aangelegd in 1908) is een smal, oneven straatje dat een woonwijk werd voor veel rijke Chinese magnaten en Britse officieren. Tegenwoordig zijn de vooroorlogse winkelpanden langs de straat in hun oude glorie hersteld.

10 Ipoh - Penang 157 km

Penang is een schiereiland en via de 13 km lange brug rijd je naar hoofdstad Georgetown, een qua oppervlakte nog behoorlijke stad waar veel invloeden van de Chinezen te vinden zijn (o.a. aan de Weld-kade).

11 Penang 0 km

Je verblijft òf in Georgetown, òf in Batu Ferringi (aan het strand, maar zonder faciliteiten). Je hebt een volle dag om de hoogtepunten van Penang te bezoeken, zoals de Kek Lok Si tempel, de hoofdstad Georgetown (met o.a. verschillende gevels met 'street art' en een heus kattencafé) of je neemt het bergtreintje naar Penang Hill. 's Avonds is er een drukke maar gezellige avondmarkt in Batu Ferringi.

12 Penang - Langkawi Vlucht

Je auto lever je in op de luchthaven en je neemt een binnenlandse vlucht naar Langkawi. Op Langkawi sluit je jouw rondreis af in tropische sferen in een mooi hotel of resort. De juiste hotelkeuze hangt af van de door jou gewenste sfeer en mate van comfort.

13 - 15 Langkawi 0 km

Je hebt in totaal 4 overnachtingen op het eiland Langkawi. Je kunt hier vanaf alles ondernemen. Maak een mangrove tocht, een birdwatching tour, ga kajakken, mountainbiken of huur een auto en bezoek de Sky Bridge. Lekker ontspannen aan zee kan natuurlijk ook!

16 Vertrek Langkawi Vlucht

Je begint vandaag aan je terugreis. Je maakt een overstap op de luchthaven van Kuala Lumpur. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.089,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van gemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden. De prijs is exclusief vluchten en autohuur. Hoogseizoentoeslagen en toeristenbelasting zijn van toepassing. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.089,-
advies op maat offerte

Maak kennis met veelzijdig Maleisië

Zet jouw eerste stap in Zuid-Oost Azië

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know