Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Een moderne metropool

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië. De Maleiers zelf noemen de stad KL. De stad is in 130 jaar van niets uitgegroeid tot een moderne metropool. De stad kent veel verrassende contrasten. Traditionele wijken, moderne winkelcentra en wolkenkrabbers, zij aan zij met de overblijfselen uit vroegere tijden. Je vindt hier een mengelmoes aan culturen, bevolkingsgroepen en vele bezienswaardigheden.

Het onafhankelijkheidsplein, de Dataran Merdeka, is het grote plein in het midden van Kuala Lumpur. Het is een historisch plek voor de Maleier. Hier werd op 31 augustus 1957 de Britse vlag gestreken en de vlag van Maleisië gehesen. Hier staat ook het in Moorse stijl gebouwde Sultan Abdul Samad, overdag heel indrukwekkend maar bij avond een sprookje uit duizend en één nacht !

De Petronas Twin Towers zijn met zijn 450 meter dé eyecatcher van de stad. Het uitzicht vanaf de tussenliggende brug op de 42e verdieping is fantastisch. De KL Tower is 421 meter hoog. De toren is minder hoog dan de Twin Towers maar zeer interessant om te bezoeken. De toren is gebouwd op een heuvel, waardoor de KL Tower uiteindelijk net boven de Twin Towers uitkomt. Je kunt met de lift naar de top op 276 meter hoogte. Boven het panorama deck is het Atmosphere Restaurant. 

 • Bezoek de Batu Caves en beklim 272 traptreden
 • Little India, één van de leukste wijken in de stad
 • Ga in de avond naar ChinatownTip!
Inge van Esch

Reserveer voor een buffet lunch of diner in het Atmosphere Restaurant dat op het Panoramadeck van de KL tower is gevestigd, tijdens het eten draait het restaurant zodat 'Kuala Lumpur by Night" aan je voorbij trekt.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.089,-
advies op maat offerte

Maak kennis met veelzijdig Maleisië

Zet jouw eerste stap in Zuid-Oost Azië

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know