Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Melaka

Melaka

Een historische stad met een maritiem verleden

Veel in Melaka herinnert aan het koloniale verleden. Na de Portugezen waren het de Nederlanders die in 1641 deze belangrijke doorvoerhaven naar het verre oosten veroverden. Voor de V.O.C. was dit het gouden tijdperk. De Heeren- en Jonkerstraat herinneren nog aan de Nederlandse bezettingstijd, evenals de kerkruïne achter het Stadhuys. De afstammelingen van de Chinese pioniers, de Baba Nyonya’s, hebben ook een belangrijke stempel op deze stad gedrukt. Een bezoek aan het Baba Nyonya Heritage Museum is absoluut de moeite waard en geeft je een heel goed beeld van het vroegere Chinese leven. In Melaka staat ook de oudste Chinese tempel van Maleisië de Cheng Hoon Teng tempel uit 1645.

Een leuke en ontspannende manier om de omgeving van Melaka te verkennen is te voet! Tijdens een stadwandeling onder begeleiding van een gids kom je in contact met de lokale bevolking. Tijdens de wandeling krijg je een indruk van het dagelijk leven in Melaka. 

 • Een stad met een Nederlands tintje 
 • Het Stadhuys op Dutch Square 
 • Dagje historie en cultuur 
Tip!
Inge van Esch

Melaka ligt op ca. 190 km van Kuala Lumpur. Het is mogelijk een dagtocht te maken, maar 2 dagen met een overnachting is zeker zo relaxt.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.089,-
advies op maat offerte

Maak kennis met veelzijdig Maleisië

Zet jouw eerste stap in Zuid-Oost Azië

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know