Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Penang Island

Penang Island

Cultuur en ontspannen

Georgetown is de culturele hoofdstad van Penang, een deelstaat van West-Maleisië. Veel herinnert hier nog aan het Engelse koloniale verleden, maar ook de Chinese invloeden zijn sterk aanwezig. Het oude centrum van Georgetown is in 2008 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. In het centrum zie je vooral veel typische Chinese panden die het hele centrum een kleurrijk karakter geven. Ook heel bijzonder is de Street Art. Een verzameling muurschilderingen, gemaakt door een Litouwse kunstenaar. Je kunt hier met een riksja-excursie langs rijden.

Wanneer je in Georgetown bent mag je de Kek Lok Si Tempel niet missen. Dit is de mooiste en grootste boeddhistische tempel van West Maleisië, met invloeden van stijlen uit Myanmar, China en Thailand.

Op slechts enkele minuten van de Kek Lok Si ligt Penang Hill. Een bergtreintje brengt je in 10 minuten naar 750 meter hoogte, waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over het eiland. In de “Wat Chayamangkalaram Thai Buddhist Temple” is een 33 meter liggende Boeddha te bewonderen. Aan de overzijde ligt de Burmese
Dharmikarama tempel. Aan de Weldkade leven de Chinese Lim en Chew Clans nog altijd op authentieke wijze in hun houten paalwoningen aan en boven het water.

Voor wat rust en ontspanning bezoek je Batu Ferringhi. Dit is de meest bekende kuststrook van Penang met een grote keuze aan hotels en resorts. Hier kun je lekker ontspannen aan het zwembad of op het strand. In de zee zwemmen is niet altijd een goed idee hier in verband met de aanwezigheid van kwallen. 

In de avonduren is het druk in de restaurantjes en eetstalletjes waar je voor een paar euro kunt eten. Er zijn lokale én westers georiënteerde restaurants. Ook is er iedere avond een gezellige en grote avondmarkt met veel curiosa. 

 • Relaxen bij Batu Ferringhi
 • Hotspot: Kek Lok Si Tempel
Tip!
Inge van Esch

Tijdens je verblijf op Batu Ferringhi kunnen wij je een bezoek aan het Ferringhi Garden Restaurant van harte aanbevelen.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.089,-
advies op maat offerte

Maak kennis met veelzijdig Maleisië

Zet jouw eerste stap in Zuid-Oost Azië

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know