Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Kuching

Kuching

Cat City aan de oevers van Sarawak river

Kuching is een gezellige stad en ligt aan de zuidelijke oevers van de Sarawak rivier. De stad was lange tijd de residentie van de "Witte Radja's van Sarawak". Kuching heeft weinig hoogbouw en daardoor meer de sfeer van een groot dorp dan een echte stad. De serene rust die Kuching uitstraalt maakt het een prima start locatie voor je reis door Sarawak, Maleisisch Borneo.

Langs de promenade van de Sarawak rivier zijn opstapplaatsen van waaruit je per watertaxi naar de overzijde wordt gebracht. Hier kom je op de lokale kampongs, waar je een goed beeld krijgt van het dagelijks leven op Borneo. Dit kan ook door bijvoorbeeld een fietstocht te maken of een meerdaags bezoek te brengen aan een 'homestay'.

Kuching betekent “Kat” en word ook wel 'Cat City' genoemd. Je ziet hier overal katten terug in het straatbeeld, door beelden, muurschilderingen en in souvenirwinkels.  Met 570.000 inwoners is het de grootste stad in Sarawak. De lokale bevolking is een mix maar de echte autochtonen zijn de Dayaks. De grootste en meest bekende zijn de Iban, Bidayuh, Melanau en Orang Ulu stammen.

Tip!
Inge van Esch

Geen vakantie zonder local food! Bezoek Top Spot restaurant op de 4e verdieping van een parkeergarage. De keuze is groot bij alle eetstalletjes en de prijzen ongeloofwaardig. Voor € 3,00 tot € 5,00 heb je een heerlijke maaltijd.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.419,-
advies op maat offerte

Modern en authentiek in één land

Combineer het beste van twee prachtige regio's

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know