Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Avontuurlijk Borneo

Een combinatie van Sabah & Sarawak

1 Aankomst Kuching 0 km

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Kuching. Je ontmoet jouw gids die je naar het hotel in Kuching rijdt voor je eerste overnachting.

2 Kuching (Semenggoh Wildlife Centre) 30 km

’s Ochtends bezoek je het Semenggoh Wildlife Centre. In dit afgezette stukje jungle leven orang-oetans in alle vrijheid en kun je ze goed observeren. ’s Middags heb je tijd om het gezellige Kuching op je gemak te verkennen.

3 Kuching - Bako National Park 20 km

Vanuit Kuching reis je naar Bako National Park voor een tweedaagse excursie waarbij je overnacht in het park. Samen met een gids trek je door dit regenwoud op zoek naar de beroemde neusapen.

4 Bako National Park - Kuching 20 km

Nadat je ‘s ochtends nog een keer in het regenwoud allerlei wilde dieren hebt gespot keer je terug naar Kuching.

5 Kuching - Batang Ai 280 km

Je laat Kuching achter je en vaart per boot over het stuwmeer naar het natuurgebied Batang Ai, een schitterend regenwoud.

6 - 7 Nanga Sumpa - km

Per traditionele longboat vaar je in 1,5 uur, midden door het regenwoud, naar de Iban bevolking. Je gaat samen met deze stam vissen, koken en watervallen bezoeken, waardoor je meer te weten komt over hun dagelijkse leven en tradities. Je overnacht in een lodge in het dorp. Vanaf je lodge in Nanga Sumpa maak je een trekking door het natuurgebied van de Iban bevolking en geniet je van lokale gerechten.

8 Nanga Sumpa - Sibu 240 km

Het culturele avontuur in Nanga Sumpa zit erop. Je vaart terug naar Batang Ai om vervolgens naar Sibu af te reizen. Sibu is de tweede stad van Sarawak en een verademing voor cultuurliefhebbers. Je vindt er sfeervolle markten, tempels, fruitplantages en veel kleine boerenbedrijfjes.

9 Sibu - km

Samen met een gids maak je een stadswandeling door het Chinees aandoende Sibu. Je bezoekt onder andere lokale markten en je maakt kennis met authentieke familiebedrijfjes.

10 Sibu - Mukah 40 km

Per boot reis je naar Dalat, waarna je vervolgens naar Mukah wordt gebracht. Mukah is een fijne bestemming wanneer je kennis wilt maken met de lokale bevolking.

11 Mukah - km

Vandaag neem je deel aan de ‘sago experience’. Deze tour is gericht op de productie van sago waar deze regio bekend om staat. Je bezoekt sago plantages, kleine familiebedrijfjes en lokale markten waar sago wormen als delicatesse worden verkocht.

12 Mukah - Miri Vlucht

Een binnenlandse vlucht brengt je naar Miri. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht.

13 Miri - km

Je hebt een volle dag in Miri die je naar eigen wens kunt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de natuurparken Labir NP en Gunung Mulu NP.

14 Miri - Kota Kinabalu Vlucht

Vandaag vlieg je naar Sabah. Na aankomst op de luchthaven word je naar je hotel gebracht.

15 - 16 Kota Kinabalu - km

Vandaag start je een tweedaagse excursie naar het Kota Kinabalu Park. Vaar met kano’s, bewonder watervallen en bezoek Mount Kinabalu. Je overnacht aan de rand van het park. Breng een bezoek aan Kundasang War Memorial Park, de Kinabalu Natural History Gallery en Mountain Garden in Kinabalu Park Headquarters. Voordat je naar je hotel terug gaat maak je een onder begeleiding een wandeltocht in het koele bergbos.

17 Kota Kinabalu - Sandakan Vlucht

Je vliegt vandaag van Kota Kinabalu naar Sandakan, helemaal in het oosten. Je wordt naar je hotel in Sandakan gebracht.

18 - 19 Sukau Rainforest 130 km

Vanuit Sandakan reis je naar het Sukau Rainforest waar een driedaagse trip op je staat te wachten. Je begint met een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Centre en het Sun Bear Conservation. ’s Middags vaar je per speedboot over de Kinabatangan rivier naar de adembenemende natuur van Sukau en maak je ’s avonds een riviercruise. Op dag 19 sta je in alle vroegte op, want het uitdampen van het regenwoud is magisch om mee te maken! ’s Middags maak je wederom een riviercruise waarbij je mogelijk olifanten, neusapen, varanen en krokodillen te zien krijgt.

20 Vertrek Sandakan Vlucht

Na het ontbijt verlaat je Sukau en ga je naar de luchthaven van Sandakan. Via Kuala Lumpur vlieg je terug naar Nederland. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 2.360,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief vluchten. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.360,-
advies op maat offerte

Combineer Sabah & Sarawak

Voor de echte actievelingen

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know