Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Authentiek Borneo

Hoogtepunten van Sarawak & Mukah

1 Aankomst Kuching Vlucht

Je komt vandaag aan op de luchthaven van Kuching. Je ontmoet jouw gids die je naar het hotel in Kuching rijdt voor je eerste overnachting.

2 Kuching km

Samen met een gids maak je een fietstocht door Kuching. Een verrassende manier om deze gezellige stad en haar omgeving te leren kennen.

3 Kuching (Bako National Park) km

Vanuit Kuching maakt je een dagexcursie naar het schitterende Bako National Park. Samen met een gids trek je door dit regenwoud op zoek naar de beroemde neusapen.

4 Kuching km

Op deze avontuurlijke dag staat een kajakexcursie op het programma. Vanaf het water verken je een prachtig regenwoud nabij Kuching.

5 Kuching - Semenggoh - Batang Ai km

’s Ochtends breng je een bezoek aan het Semenggoh Wildlife Centre. In dit afgezette stukje jungle leven orang-oetans in alle vrijheid en kun je ze goed observeren. Later op de dag vertrek je naar het natuurgebied Batang Ai.

6 Batang Ai - Nanga Sumpa km

Per traditionele longboat vaar je in 1,5 uur, midden door het regenwoud, naar de Iban bevolking. Je gaat samen met deze stam vissen, koken en watervallen bezoeken, waardoor je meer te weten komt over hun dagelijkse leven en tradities. Je overnacht in een lodge in het dorp.

7 Nanga Sumpa km

Vanaf je lodge in Nanga Sumpa maak je een trekking door het natuurgebied van de Iban bevolking en geniet je van lokale gerechten.

8 Nanga Sumpa - Batang Ai km

Het culturele avontuur in Nanga Sumpa zit erop en je vaart terug naar Batang Ai. ’s Middags kun je de ‘Canopy Walk’ lopen waarbij je van boomtop naar boomtop loopt.

9 Batang Ai - Sibu km

Sibu is de tweede stad van Sarawak en een verademing voor cultuurliefhebbers. Je vindt er sfeervolle markten, tempels, fruitplantages en veel kleine boerenbedrijfjes.

10 Sibu km

Samen met een gids maak je een stadswandeling door het Chinees aandoende Sibu. Je bezoekt onder andere lokale markten en je maakt kennis met authentieke familiebedrijfjes.

11 Sibu - Mukah km

Per boot reis je naar Dalat, waarna je vervolgens naar Mukah wordt gebracht. Mukah is een fijne bestemming wanneer je kennis wilt maken met de lokale bevolking.

12 Mukah km

Vandaag neem je deel aan de ‘sago experience’. Deze tour is gericht op de productie van sago waar deze regio bekend om staat. Je bezoekt sago plantages, kleine familiebedrijfjes en lokale markten waar sago wormen als delicatesse worden verkocht.

13 Mukah - Singghasana Village House Vlucht

Een binnenlandse vlucht brengt je van Mukah naar Kuching. Na aankomst op de luchthaven word je naar Damai Beach gebracht waar je jouw rondreis tropisch afsluit in het kleinschalige resort Singgahsana Village House.

14 - 15 Singghasana Village House km

Op het strand van Damai Beach kun je heerlijk bijkomen van een rondreis door Borneo. Zon, zee en strand zijn de enige dingen waar jij deze dagen aan denkt. Geniet daarnaast van alle faciliteiten van het kleinschalige resort Singgahsana Village House. Voor de afwisseling kun je door de ‘Cultural Village’ van Damai lopen.

16 Vertrek Kuching Vlucht

Je reist naar de luchthaven van Kuching en begint hier aan je terugreis. Je maakt een overstap op de luchthaven van Kuala Lumpur. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:


Genoemde vanaf-prijzen gelden voor het landarrangement en binnenlandse vluchten. Ze zijn exclusief intercontinentale vluchten en autohuur. Maak een afspraak voor meer info, aanpassingen in de routes en een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€1.685,-
advies op maat offerte

Ervaar de puurheid van Maleisisch Borneo

Ontdek Sarawak als onderdeel van Maleisisch Borneo

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know