Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Cameron Highlands

Cameron Highlands

Felgroene theeplantages

De Cameron Highlands liggen op 200 km van Kuala Lumpur. Het is ongeveer 5 uur rijden inclusief een aantal stop momenten onderweg. De Cameron Highlands liggen 1500 meter boven zeeniveau en het is daarmee het hoogste gebied van het Maleisische vasteland. Door de hoogte is het een stuk koeler, de temperaturen schommelen tussen de 15° en 25° graden Celsius. Met de auto is het heerlijk rondrijden in de Cameron Highlands. De weelderige fruit-, groenten- en bloemenkwekerijen, de theeplantages van Boh en de lokale plaatsjes Ringlet, Tanah Rata en Brinchang zijn allen zeer de moeite waard.

Tanah Rata vormt het hart van de Cameron Highlands en de uitgestrekte theeplantages die, wanneer je ze nog nooit gezien hebt, heel indrukwekkend zijn!

De Cameron Highlands heeft ook prachtige natuurgebieden zoals de “Mossy Forest', een bijna magisch stuk bos langs de weg naar de top van Mount Brinchang. Bij laaghangende bewolking ligt dit deel van de berg tussen de wolken en is het een betoverend geheel. Tijdens de Gunung Brinchang Tour ga je met een 4WD naar de top van de berg en wandel je door “de Mossy Forest” naar beneden. Bezoek je dit gebied in de zomermaanden, dan raden we je aan deze 4WD-excursie vooraf te resereven en deze niet met je eigen huurauto te rijden, de wegen zijn krap en er zitten veel kuilen in de weg. 

Ook is het mogelijk om een mountainbike te huren en met of zonder gids een tocht te maken.

 • Nuttig een High Tea in een bergdorpje 
 • De felgroene theeplantages lijken oneindig te zijn 
 • Het pure binnenland 
Tip!
Inge van Esch

Onderweg naar de Cameron Highlands rij je door natuurgebied met veel nederzettingen van de Orang Asli. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van Maleisië en leiden hier nog altijd een nomadisch bestaan.

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€1.525,-
advies op maat offerte

Beleef Maleisië van de West- naar de Oostkust

Reis van oost naar west

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know