Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Galle

Galle

Een stukje Nederland in Sri Lanka

Dat Sri Lanka een Nederlandse kolonie is geweest zul je gegarandeerd ondervinden in het plaatsje Galle. Het is een klein stadje dat je binnen een paar uur hebt gezien, maar wat ons betreft echt een must-visit tijdens je rondreis door Sri Lanka is.

In Galle zie je nog veel Nederlandse invloeden terugz uit het VOC-tijdperk. Dé blikvanger van de stad is het Dutch Fort, een van de mooiste en best bewaarde forten in Azië. De Nederlanders hadden dit fort aan de Sri Lankaanse zuidkust gebouwd om ‘hun’ kolonie te beschermen. Binnen het fort vind je veel gebouwen met Nederlandse kenmerken. Je vindt er Hollandse huizen die aan straten liggen met Nederlandse namen. Maar ook een mooie Nederlandse kerk en het Old Dutch Hospital laten je de Nederlandse roots van deze plaats zien.      

 • Nederlandse invloeden uit de VOC-tijd
 • Hotspot: Dutch Fort 
 • Sri Lankaanse Zuidkust 
Tip!
Inge van Esch

Het is erg leuk om over de vestingmuren te wandelen tijdens zonsondergang. Je kijkt uit over de oceaan en je ziet de lucht op een prachtige manier oranje kleuren. 

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.320,-
advies op maat offerte

De hoogtepunten van Sri Lanka in één route

Theeplantages, tropische stranden en koninklijke steden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know