Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Sinharaja

Sinharaja

Regenwouden & zeldzame dieren

Het Sinharaja Rainforest Reserve is het laatste stukje ongerepte regenwoud van Sri Lanka. Hierdoor staat dit beschermd natuurreservaat terecht op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit woud ligt in het zuiden van het eiland, in een natte regio, en dat is goed terug te zien aan de ontzettend groene bossen.

De enige manier om het Sinharaja regenwoud te verkennen is te voet. Er zijn verschillende ‘trails’ uitgezet om de natuurpracht van dit natuurgebied te bewonderen. Dit natuurreservaat is enkel toegankelijk onder begeleiding van een gids. Dit is heel fijn, want de gids wijst je de weg door de jungle en heeft een adelaarsoog voor de wilde dieren de je hier kunt zien.

Het regenwoud is erg dichtbegroeid en dat maakt het zien van wilde dieren er niet gemakkelijker op. Er leven hier dan ook geen grote dieren zoals in de wildparken als Yala National Park of  Udawalawe National Park. Het Sinharaja regenwoud is voornamelijk de thuisbasis van kleinere dieren, zoals herten, apen, slangen, hagedissen en wilde zwijnen. Het grootste dier dat in het regenwoud leeft is het luipaard, maar deze weet zich goed te verstoppen en zal je niet snel zien. Daarnaast is Sinharaja een waar paradijs voor vogelspotters. 160 Verschillende vogelsoorten vliegen je er om de oren, waarvan enkele die zeer zeldzaam zijn!   

 • Ongerept regenwoud 
 • UNESCO Werelerfgoedlijst 
 • Bewandel verschillende 'trails' met een gids 
Tip!
Inge van Esch

In dit regenwoud heerst een uniek eco-systeem. Je vindt er planten- en bomensoorten die je vrijwel nergens anders tegenkomt. Een gids zal je hierop wijzen tijdens een wandeltocht. 

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.320,-
advies op maat offerte

De hoogtepunten van Sri Lanka in één route

Theeplantages, tropische stranden en koninklijke steden

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know