Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Sigiriya

Sigiriya

Must-See in Sigiriya: Lion Rock

Een bezoek aan Sigiriya is misschien wel het hoogtepunt van jerondreis door Sri Lanka. Letterlijk, want in Sigiriya ligt de Lion Rock, ook bekend als de leeuwenrots, die hoog boven het landschap uittorent. Van grote afstand kun je deze immens grote rotsformatie zien liggen. Meer dan terecht heeft de leeuwenrots een plekje op de UNESCO Wereldergoedlijst.

Wist je dat je dat je de leeuwenrots ook kunt beklimmen? Via een lange, smalle en steile trap die bestaat uit 1200 traptreden kun je naar het hoogste punt van de rotsformatie. Enige basisconditie is hier wel voor vereist, want het is een fikse klim. Alle inspanning om de top te bereiken wordt rijkelijk beloond met een ongekend uitzicht. Vanaf de top kijk je neer op de groene omgeving vol bossen en theevelden. Naast een adembenemend uitzicht kun je op de top ook een oud Koninklijk Paleis bewonderen. Een vroegere koning van Sri Lanka gaf de opdracht om op de leeuwenrots een schitterend paleis met tuinen en fonteinen te bouwen. Toen de koning overleed raakte het paleis in verval. Honderden jaren later werd het paleis opnieuw ontdekt. Echter zijn op dit moment alleen nog de ruïnes van dit ooit zo prachtige paleis te bezichtigen.   

 • Voel je de koning te rijk op de top van de leeuwenrots 
 • UNESCO Wereldergoedlijst 
 • Historie & Cultuur 
Tip!
Inge van Esch

In vroegere tijden is deze rots uitgehakt tot een leeuw. Alleen de leeuwenpoten daarvan nog te zien.  

Inge van Esch
| Azië Specialist
Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.785,-
advies op maat offerte

Combineer Sri Lanka met de Malediven

Sluit je rondreis af in tropische sferen!

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know