Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Highlights van Vietnam

Vietnam Compleet

1 Aankomst Ho Chi Minh City Vlucht

Nadat je op de luchthaven je visum hebt geregeld wacht een chauffeur je op om je naar je hotel te brengen. Je verkent de omgeving van het hotel in de vrije tijd die je hebt op de eerste dag.

2 Ho Chi Minh City km

In de ochtend wordt je opgehaald door de gids, die je meeneemt naar de Cu Chi tunnels. Dit is het ondergrondse gangenstelsel van de Vietcong waarmee ze het Amerikaanse leger te slim af waren. In de middag volgt een stadswandeling door Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Je ziet onder andere hoogtepunten zoals een replica van de Notre Dame kathedraal die tijdens de Franse overheersing is gebouwd, het oude postkantoor en het stadhuis. Ook bezoek je de Cho Lon markt en een verborgen Chinese pagode.

3 Ho Chi Minh City - Can Tho km

Vandaag ga je naar de Mekong Delta, een wirwar van kanalen die door de enorme Mekong rivier zijn gevormd. Hierdoor ontstonden eilandjes, die door steile bruggetjes met elkaar zijn verbonden. Je komt aan in Cai Be, waar je op een boot stapt die langs de lokale drijvende markt vaart. Hierna ga je aan land en maak je een fietstocht waarbij je ziet hoe de locals hun leven hebben ingericht. Je ziet en proeft de Vietnamese cultuur! Per boot reis je door een aantal kanalen naar Can Tho voor de overnachting.

4 Can Tho - Hanoi Vlucht

Je staat vandaag vroeg op voor een bezoek aan de grootste drijvende markt van de Mekong Delta, Cai Rang. De krioelende massa bootjes met groente en fruit bieden hier hun koopwaar aan, terwijl een heuse marktmeester koffie en thee rondbrengt. Een bijzondere ervaring. Hierna keer je (na het ontbijt en de check-out) terug naar Ho Chi Minh City voor de vlucht naar Hanoi. Aangekomen in Hanoi wordt je door een chauffeur opgewacht en naar je hotel gebracht.

5 Hanoi km

Je begint het bezoek aan Hanoi met een stadswandeling, waarbij je onder andere het mausoleum van Ho Chi Minh en de Temple of Literature (de oudste universiteit van Vietnam) bezoekt. 's Middags maak je niet alleen een fietstaxi-rit ('xichlo'), maar ook een streetfoodtour langs verschillende eetstalletjes. Je gids weet waar je moet zijn. De Vietnamese keuken is enorm uitgebreid. Laat je verrassen door nieuwe smaken en ook het assortiment aan fruit zal een 'eyeopener' zijn.

6 Hanoi - Pu Luong Nature Reserve km

De reis gaat verder de natuur in, naar de regio Mai Chau. Je bezoekt het dorpje Pom Coong en luncht daar bij de locals. Je reist verder naar het Pu Luong natuurreservaat, waar je een mooie wandeling gaat maken met prachtige panorama's van dorpjes en rijstterrassen. Dit reservaat is in 1999 geopend, waarvan de dierlijke bewoners (luipaarden, herten, beren en vele soorten apen, vleermuizen en andere vogels) zich verschansen in de prachtige natuur. De Thaise etnische minderheid vormt de grootste bevolkingsgroep van Pu Luong, maar ook woont er een kleine Muong gemeenschap, herkenbaar aan hun paalwoningen.

7 Pu Luong Nature Reserve km

Vandaag staat een flinke wandeling op het programma door een prachtige omgeving vol rijstterassen, ingedutte dorpjes en groene valleien. Later op de dag kom je aan in het dorpje Hieu, waar je in de buurt een waterval kunt bezoeken. Je dineert en overnacht deze nacht bij de lokale bevolking.

8 Pu Luong Nature Reserve - Ninh Binh km

Deze ochtend gebruik je om nog wat door het dorp en de omgeving te wandelen. Je wordt hierna met de auto naar de provincie Ninh Binh gebracht. Je overnacht vandaag in het pittoreske Tam Coc, onderdeel van het Trang An Scenic Landscape Complex, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

9 Ninh Binh km

Trang An is bekend vanwege de karststenen rotsen die verspreid over het gebied uit de grond lijken te komen. Vanwege de overeenkomsten wordt het ook wel 'Halong Bay on land' genoemd. De Ngo Dong rivier heeft zich een weg gebaand door de rotsen; hier maak je een ruim 2 uur durende roeiboottocht (met een roeister), en elke keer als je door een rots bent gevaren, doemt weer een ander mooi panorama op. Hierna lunch je nabij de aanlegplaats en vervolg je je weg naar de 9e eeuwse voormalige hoofdstad Hoa Lu. Hierna is er nog wat tijd om per fiets in en rondom Tam Coc op verkenning te gaan.

10 Ninh Binh - Halong Bay km

Je vertrekt vandaag vroeg naar Halong Bay. Hier vind je dezelfde karststenen rotsen als in Ninh Binh, alleen nu komen ze uit het water omhoog. Halong Bay verken je per houten boot die je naar de meest prachtige plekjes brengt. Vanaf je boot geniet je van het karststenen landschap en het omringende groene water. De stilte om je heen en de sterrenhemel die ’s avonds boven je staat, geven je een sprookjesachtig gevoel. Gedurende twee dagen vaar je door het prachtige gebied. Het is één van de meest schilderachtige gebieden die je ooit hebt gezien. De vormen van de rotsen zijn ontstaan door de invloeden van de wind, regen en golven. Echter geloven sommige lokale mensen in de legende dat een draak in zee landde en een deel van het land met zijn staart meenam en dit vervolgens onder water liet verdwijnen. Aan het einde van de dag kun je even afkoelen door een duik te nemen in het water.

11 Halong Bay - Hué Vlucht

Voordat het schip terugvaart naar de haven bezoek je (na het ontbijt) de Thien Canh Son druipsteengrot. Eenmaal aangekomen in de haven (na de lunch) brengt de chauffeur je naar het vliegveld voor de avondvlucht naar de historische stad Hue. Na aankomst in Hue wordt je hier wederom opgewacht door een chauffeur, die je naar je hotel brengt.

12 Hué km

Hué is een geliefde bestemming in Vietnam. De stad was ooit ruim 140 jaar lang de keizerlijke hoofdstad van het land, en werd tijdens de Vietnamoorlog zwaar gebombardeerd en raakte een groot deel van de stad zwaar beschadigd. Vandaag neemt de gids je mee naar deze citadel voor een bezichtiging die je een goede indruk geeft van het leven in die tijd. Daarna ga je naar de Thien Mu pagode, bekend van de monnik die zichzelf in Saigon uit protest tegen de monnikenonderdrukking in de brand stak. Verder bezoek je een tweetal koningsgraven, gelegen in de meest prachtige tuinen die symmetrisch zijn aangelegd. Die architectuur, gecombineerd met de serene rust, is indrukwekkend!

13 Hué - Hoi An km

Vandaag een rit van ongeveer 4 uur naar Hoi An. Eerst steek je de rivier over om met je gids de Dong Ba markt te bezoeken. Onderweg rijd je over de mooie bochtige weg via de Hai Van bergpas (waar je nog een stop maakt bij een Amerikaanse bunker) naar Danang. Vlak voor Danang zie je het bekende Lang Co Beach en bezoek je de oude marmergroeve in Marble Mountains, waarin door de arbeiders in hun vrije tijd een tempel is gemaakt. Na een half uurtje kom je aan in het kneuterige Hoi An voor de overnachting.

14 Hoi An km

De gids neemt je Hoi An mee voor een stadswandeling. De stad was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad en trok vele handelaars vanuit China, Japan en Europa. Deze handelaars hebben allemaal hun stempel gedrukt op de beroemde architectuur. De oude straatjes van de stad staan vol met Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, prachtige warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden. Het centrum is voor een deel autovrij, wat er voor zorgt dat je ongehinderd kunt rondkijken. De Japanse Brug (eind 16e eeuw de verbinding tussen de Japanse en Chinese wijk), de kadehuisjes aan de rivier en de smalle straatjes typeren Hoi An bij uitstek. Na deze rondleiding heb je nog een aantal dagen om zelf Hoi An te verkennen. De gids neemt hier afscheid.

15 - 17 Hoi An km

Er is veel te zien in en om Hoi An. Op 6 km van het centrum bevindt zich een strandwijk, voorzien van hotels en resorts. Het An Bang strand leent zich prima voor een aantal dagen strandrust aan het eind van een rondreis. Je kunt dus kiezen in welk deel je wilt verblijven. Hoi An staat ook bekend om zijn kleermakers. Een maatpak wordt hier in no time voor je gemaakt. Ga je in de omgeving kijken, dan kun je het Tra Que Village bezoeken, waar je de landbouwcultuur van deze regio kunt zien. 's Avonds is een bezoek aan de nachtmarkt een aanrader; de omgeving is dan verlicht en levendig én gezellig.

18 Vertrek Hoi An Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven van Danang. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.925,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Schitterende landschappen en een rijke cultuur

Vietnam op zijn best

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know