Bekijk hier meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. Wij verwelkomen je weer graag in onze Beleefwinkel in Tilburg voor een afspraak met één van onze reisspecialisten, rekening houdend met de geldende voorzorgsmaatregelen. 

Highlights van Vietnam

Vietnam Compleet

1 Aankomst Ho Chi Minh City Vlucht

Nadat je op de luchthaven je visum hebt geregeld wacht een chauffeur je op om je naar je hotel te brengen. Je verkent de omgeving van het hotel in de vrije tijd die je hebt op de eerste dag.

2 Ho Chi Minh City 0 km

In de ochtend wordt je opgehaald door de gids, die je meeneemt naar de Cu Chi tunnels. Dit is het ondergrondse gangenstelsel van de Vietcong waarmee ze het Amerikaanse leger te slim af waren. In de middag volgt een stadswandeling door Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Je ziet onder andere hoogtepunten zoals een replica van de Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en stadhuis.

3 Ho Chi Minh City - Can Tho 104 km

Vandaag ga je naar de Mekong Delta, een wirwar van kanalen die door de grote Mekong rivier zijn gevormd. Hierdoor ontstonden eilandjes, die door steile bruggetjes met elkaar zijn verbonden. Hier maak je een fietstocht waarbij je ziet hoe de locals hun leven hebben ingericht. Je ziet en proeft de Vietnameese cultuur!

4 Can Tho - Hanoi Vlucht

Je staat vandaag vroeg op voor een bezoek aan een drijvende markt. Hierna keer je (na het ontbijt en de check-out) terug naar Ho Chi Minh City voor de vlucht naar Hanoi. Aangekomen in Hanoi wordt je weer met een chauffeur naar je hotel gebracht.

5 Hanoi 0 km

Je begint het bezoek aan Hanoi met een stadswandeling, waarbij je onder andere het mausoleum van Ho Chi Minh en de Temple of Literature (de oudste universiteit van Vietnam) bezoekt. 's Middags maak je een streetfoodtour langs verschillende eetstalletjes. De Vietnamese keuken is enorm uitgebreid. Laat je verrassen door nieuwe smaken!

6 Hanoi - Pu Luong Nature Reserve 145 km

De reis gaat verder de natuur in. Naar de regio Mai Chau. Je bezoekt het dorpje Pom Coong en luncht daar bij de locals. Je reist verder naar het Pu Luong natuurreservaat, waar je een mooie wandeling gaat maken met prachtige panorama's van dorpjes en rijstterrassen.

7 Pu Luong Nature Reserve 0 km

Vandaag staat een flinke wandeling op het programma door een prachtige omgeving. Je loopt door valleien en langs de terrassen waar rijst wordt verbouwd. Later op de dag kom je aan in het dorpje Hieu, waar je in de buurt een waterval kunt bezoeken. Je overnacht deze nacht bij de lokale bevolking.

8 Pu Luong Nature Reserve - Ninh Binh 122 km

Deze ochtend gebruik je om nog wat door het dorp te wandelen. Je wordt hierna met de auto naar de provincie Ninh Binh gebracht. Je overnacht vandaag in het pittoreske Tam Coc, onderdeel van het Trang An Scenic Landscape Complex, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

9 Ninh Binh 0 km

Trang An is bekend vanwege de karststenen rotsen die verspreid over het gebied uit de grond lijken te komen. De Ngo Dong rivier heeft zich een weg gebaand door de rotsen, hier maak je 2 uur durende boottocht. Geniet na de lunch van de 9e eeuwse hoofdstad Hoa Lu en fiets door Tam Coc.

10 Ninh Binh - Halong Bay 199 km

Je vertrekt vandaag vroeg voor de transfer naar Halong Bay. Hier vind je dezelfde karststenen rotsen als in Ninh Binh, alleen nu komen ze uit het water omhoog. Je maakt hier een tweedaagse cruise. Vanaf de boot (na de lunch) kun je deze middag kayakken en zwemmen. Diner bij zonsondergang.

11 Halong Bay - Hué Vlucht

Voordat het schip terugvaart naar de haven bezoek je de Thien Canh Son druipsteengrot. Aangekomen in de haven brengt de chauffeur je naar het vliegveld voor de avondvlucht naar Hue. Na aankomst in Hue wordt je hier wederom opgewacht door een chauffeur, die je naar je hotel brengt.

12 Hué km

Vandaag neemt de gids je mee naar de Thien Mu pagode, bekend van de monnik die zichzelf in Saigon uit protest in de brand stak. Verder bezoek je de Verboden Stad van Hue en de twee koningsgraven die zijn gelegen in de meest prachtige tuinen die symmetrisch zijn aangelegd. Indrukwekkend!

13 Hué - Hoi An 127 km

Vandaag een rit van ongeveer 4 uur naar Hoi An. Onderweg rijd je over mooie bochtige weg van de Hai Van bergpas. Je maakt onder andere stops bij het zonnige Lang Co Beach en de rotsformatie Marble Mountains bij Danang.

14 Hoi An 0 km

De gids neemt je Hoi An mee voor een stadswandeling. Het centrum is voor een deel autovrij, wat ervoor zorgt dat je ongehinderd kunt kijken naar de oude nijverheidshuisjes in het centrum achter de Japanse Brug, de kadehuisjes aan de rivier en de smalle straatjes. Na deze rondleiding heb je nog een aantal dagen om zelf Hoi An te verkennen.

15 Hoi An 0 km

Vandaag kun je ervoor kiezen om een uitstapje te maken naar het strand. An Bang is een uitstekend strand waar je zelfs een overnachting kunt boeken in een strandhuis. 's Avonds kun je hier uitstekend eten in één van de restaurants.

16 Hoi An 0 km

Laat je vandaag een maatpak aanmeten bij één van de vele kleermakers. Bezoek deze avond de lampionnenmarkt van Hoi An. Je kunt hier een mooie zijden lampion kopen en uiteraard genieten van alle lampionnen die hier zijn uitgestald.

17 Hoi An 0 km

Loop vandaag nog één keer door de straatjes van Hoi An of fiets door het buitengebied. Sluit de dag af met een kookcursus om de laatste kneepjes van de Vietnamese keuken te leren.

18 Vertrek Hoi An Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven van Danang. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.925,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Schitterende landschappen en een rijke cultuur

Vietnam op zijn best

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know