Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Verken Vietnam

Natuur & Cultuur

1 Aankomst Hanoi Vlucht

Nadat je op de luchthaven je visum hebt geregeld wacht een chauffeur je op om je naar je hotel te brengen. Je verkent de omgeving van het hotel in de vrije tijd die je hebt op de eerste dag.

2 Hanoi - Sapa 301 km

Je begint het bezoek aan Vietnam met een stadswandeling door Hanoi, waarbij je onder andere het mausoleum van Ho Chi Minh en de Temple of Literature (de oudste universiteit van Vietnam) bezoekt. 's Middags maak je een streetfoodtour langs verschillende eetstalletjes. De Vietnamese keuken is enorm uitgebreid. Laat je verrassen door nieuwe smaken! In de avond vertrek je met de nachttrein naar Lao Cai in het noorden van Vietnam.

3 Sapa 0 km

De trein komt zeer vroeg aan in Lao Cai, aan de grens met China gelegen. Je gids neemt je mee naar Sapa voor een douche en een ontbijt. Hierna maak je een trekking door de mooiste vallei van het land. Je loopt langs rijstterrassen, riviertjes en dorpjes. In de middag bezoek je een Red Dao dorpje en leer je meer over hun leven. Je overnacht vandaag bij locals.

4 Sapa - Xin Chai 107 km

Je staat deze ochtend op samen met de andere inwoners van het dorp. Je bezoekt vandaag de dorpjes Ma Cha, O Quy Ho en Xin Chai. Onderweg heb je een picknick midden in de natuur. Ook deze dag overnacht je bij een lokale familie.

5 Xin Chai - Sapa 107 km

De Black Hmong stam woont onder andere in het dorpje Cat Cat. Je wordt op muzikale wijze begroet door de stam. Na de lunch ga je terug naar je hotel in Sapa.

6 Sapa - Hanoi 301 km

Deze dag kun je zelf een keuze maken wat je wil zien of doen. Je kunt bijvoorbeeld een lokale markt bezoeken of een orchideeëntuin. De nachttrein brengt je weer terug naar Hanoi.

7 Hanoi - Ninh Binh 104 km

Na aankomst kun je douchen en ontbijten in je hotel. Je neemt vandaag beperkte baggage mee voor de komende dagen. Trang An is bekend vanwege de karststenen rotsen die verspreid over het gebied uit de grond lijken te komen. De Ngo Dong rivier heeft zich een weg gebaand door de rotsen, hier maak je 2 uur durende boottocht. Geniet na de lunch van de 9e eeuwse hoofdstad Hoa Lu en fiets door Tam Coc.

8 Ninh Binh - Halong Bay 199 km

Je vertrekt vroeg in de ochtend naar de haven van Halong Bay. Je gaat rond 12.00 uur aan boord van het cruiseschip en start met een lunch. In de tussentijd wordt je uitgelegd hoe de cruise in elkaar steekt qua organisatie. In de middag kun je kayakken bij Cap La Island in de adembenemende natuur. Je kunt hier ook zwemmen natuurlijk. 's Avonds gaat de zon onder tijdens het diner.

9 Halong Bay - Ho Chi Minh City Vlucht

Voordat het schip terugvaart naar de haven bezoek je de Thien Canh Son druipsteengrot. Eenmaal op de terugweg krijg je een kookdemonstratie en volgt de lunch. Aangekomen in de haven brengt de chauffeur je naar het vliegveld voor de avondvlucht naar Ho Chi Minh City. Na aankomst in Ho Chi Minh City wordt je opgewacht door een chauffeur, die je naar je hotel in Hanoi brengt.

10 Ho Chi Minh City km

In de ochtend wordt je opgehaald door de gids, die je meeneemt naar de Cu Chi tunnels. Dit is het ondergrondse gangenstelsel van de Vietcong waarmee ze het Amerikaanse leger te slim af waren. In de middag volgt een stadswandeling door Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Je ziet onder andere hoogtepunten zoals een replica van de Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en stadhuis.

11 Ho Chi Minh City - Cat Tien NP 163 km

Je reist door naar Cat Tien. In dit park vind je onder andere krokodillenmeer en een gibbon-populatie. Je hebt in dit park goede hikingmogelijkheden om dit bijzondere park te bekijken. Je overnacht vandaag in een longhouse.

12 Cat Tien NP - Ho Chi Minh City 163 km

s Ochtends ga je met de gids de (slapende) vulkaan op om naar de Bat Cave te gaan. Dit is dé perfecte plaats om vleermuizen te zien. Hierna volgt nog een lunch bij de longhouse, waarna je terugkeert naar Ho Chi Minh City.

13 Ho Chi Minh City - Can Tho 104 km

Vandaag ga je naar de Mekong Delta, een wirwar van kanalen die door de grote Mekong rivier zijn gevormd. Hierdoor ontstonden eilandjes, die door steile bruggetjes met elkaar zijn verbonden. Hier maak je een fietstocht waarbij je ziet hoe de locals hun leven hebben ingericht. Je ziet en proeft de Vietnameese cultuur!

14 Can Tho - Ho Chi Minh City 104 km

Na een vroeg bezoek aan een drijvende markt ga je terug richting Ho Chi Minh City. Onderweg bezoek je nog wat typische dorpjes met grappige huisjes en leer je hoe men in Vietnam rijst verbouwt en rijstproducten maakt, voordat je terug bent bij het hotel.

15 Vertrek Ho Chi Minh City Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven van Ho Chi Minh City. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 1.865,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 1.865,-
advies op maat offerte

Natuur, cultuur, actief en onbekend...

Ontdek de schoonheid van Vietnam

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

 • Altijd maatwerk

  Je maakt jouw unieke reis

 • Persoonlijk advies

  Door gespecialiseerde reisadviseurs

 • Jouw tempo, jouw route

  Wij regelen de rest

 • We zijn er voor je

  Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know