Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Vietnam & Cambodja

Vietnam & Cambodja compleet

1 Aankomst Ho Chi Minh City Vlucht

Nadat je op de luchthaven je visum hebt geregeld wacht een chauffeur je op om je naar je hotel te brengen. Je verkent de omgeving van het hotel in de vrije tijd die je hebt op de eerste dag.

2 Ho Chi Minh City 0 km

In de ochtend wordt je opgehaald door de gids, die je meeneemt naar de Cu Chi tunnels. Dit is het ondergrondse gangenstelsel van de Vietcong waarmee ze het Amerikaanse leger te slim af waren. In de middag volgt een stadswandeling door Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Je ziet onder andere hoogtepunten zoals een replica van de Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en stadhuis.

3 Ho Chi Minh City - Can Tho 104 km

Vandaag ga je naar de Mekong Delta, een wirwar van kanalen die door de grote Mekong rivier zijn gevormd. Hierdoor ontstonden eilandjes, die door steile bruggetjes met elkaar zijn verbonden. Hier maak je een fietstocht waarbij je ziet hoe de locals hun leven hebben ingericht. Je ziet en proeft de Vietnameese cultuur!

4 Can Tho - Chau Doc 118 km

Na een vroeg bezoek aan de beroemde Cai Rang drijvende markt reis je richting Chau Doc aan de grens met Cambodja, met onderweg een lunch. Onderweg breng je een varend bezoek aan het ecotoeristische mangrovebos Tra Su, thuisbasis van 140 plantensoorten en 70 vogelsoorten.

5 Chau Doc - Phnom Penh 113 km

Vanaf grensplaats Chau Doc vaar je naar Phnom Penh. Aan de grens wordt het visum geregeld. Bij aankomst in Phnom Penh zie je de lokale koloniale charme van de Khmer contrasteren met Franse villa's aan de rand van de stad. In de afgelopen jaren is Phnom Penh in versneld tempo een toeristische trekpleister geworden.

6 Phnom Penh km

De recente geschiedenis van Cambodja onder het meedogenloze regime van de Rode Khmer is iets dat niet kan worden genegeerd. Je bezoekt vandaag onder andere de Wat Phnom tempel en natuurlijk Choeung Ek, beter bekend als de Killing Fields; deze boomgaard werd gebruikt om gevangenen op zeer brute wijze om het leven te brengen.

7 Phnom Penh - Siem Reap 265 km

De reis naar Siem Reap heeft een lokaal karakter. Het kan zomaar gebeuren dat er buffels oversteken, of schoolkinderen. Je komt door vele dorpjes en ziet zo het echte lokale leven. Je bezoekt ook Sambor Prei Kuk, een zeer bijzondere, door de jungle overwoekerde tempel uit de 6e en 7e eeuw, ten tijde van het Chenla koninkrijk.

8 Siem Reap 0 km

Een drukke dag, want er staan veel belangrijke en imposante gebouwen in en om Siem Reap. Je begint bij de Bayon tempel bij Angkor Thom, waar ook twee bekende bordessen liggen (Terrace of the Leper King en Terrace of Elephants). Vervolgens ga je naar het 12e eeuwse Ta Prohm, waar boomwortels over de tempelruines zijn gegroeid. Tenslotte zie je het indrukwekkende Angkor Wat, waarvan men zegt dat dit het grootste religieuze bouwwerk ter wereld is.

9 Siem Reap 0 km

Op 45 minuten rijden van Siem Reap ligt Kbal Spean, een archeologisch hoogstandje in Phnom Kulen National Park. Je vindt hier schitterende uit stenen gehouwen beeltenissen op de rivierbedding. Hierna ga je naar de Banteay Srei tempel met ontzettend gedetailleerde tekeningen.

10 Siem Reap - Hanoi Vlucht

In de ochtend bezoek je Kompong Phluk in het Tonle Sap-meer, een dorpje dat geheel op palen staat. Eenmaal terug in Siem Reap bezoek je een bedrijf dat jonge mensen traint in oude Khmer-ambachten zoals zijdeweven en keramiek. Hierna ga je naar de luchthaven voor de vlucht naar Hanoi, waar je na aankomst naar je hotel wordt gebracht.

11 Hanoi - Sapa 301 km

De gids neemt je mee net buiten Hanoi, waar je per fiets de lokale dorpjes gaat zien. Je ziet marktjes, tempels, gemeenschapshuizen. Je gaat verder naar Lien Vac, waar je weer op de fiets door bloemen- en groentenvelden rijdt. 's Avonds vertrek je naar het station voor de nachttrein naar Lao Cai, op weg naar Sapa.

12 Sapa 301 km

De trein komt zeer vroeg aan in Lao Cai, aan de grens met China gelegen. Je gids neemt je mee naar Sapa voor een douche en een ontbijt. Hierna maak je een trekking door de mooiste vallei van het land. Je loopt langs rijstterrassen, riviertjes en dorpjes. In de middag bezoek je een Red Dao dorpje en leer je meer over hun leven.

13 Sapa - Hanoi km

Per trein ga je vanuit Sapa naar het kabelbaanstation, waarvandaan je de Fanxipan-berg (de hoogste berg van Vietnam) op gaat. Via 600 treden kun je door naar de top van de berg, als alternatief kun je met de goedkope Do Quyen Mountain Train naar de top. Na een bezoek aan een lokale markt ga je terug naar Lao Cai voor de nachttrein naar Hanoi.

14 Hanoi - Halong Bay 186 km

Na het ontbijt vertrek je met lichte bepakking naar Halong Bay Je maakt hier een tweedaagse cruise langs de mooie karstenen rotsen die in het water liggen. Het is een fascinerend stukje natuur dat uitnodigt om van zon en water te genieten. Geniet verder van een diner bij zonsondergang.

15 Halong Bay - Ninh Binh Vlucht

Voordat het schip terugvaart naar de haven bezoek je de Thien Canh Son druipsteengrot. Na de lunch kom je weer aan in de haven. Hierna volgt de transfer naar Tam Coc voor je overnachting.

16 Ninh Binh - Hué km

Trang An is bekend vanwege de karststenen rotsen die verspreid over het gebied uit de grond lijken te komen. De Ngo Dong rivier heeft zich een weg gebaand door de rotsen, hier maak je 2 uur durende boottocht. Geniet na de lunch van de 9e eeuwse hoofdstad Hoa Lu. Deze avond heb je een vlucht vanuit Hanoi naar Hue.

17 Hué 0 km

Vandaag neemt de gids je mee naar de Thien Mu pagode, bekend van de monnik die zichzelf in Saigon uit protest in de brand stak. Verder bezoek je de Verboden Stad van Hue en de twee koningsgraven die zijn gelegen in de meest prachtige tuinen die symmetrisch zijn aangelegd. Indrukwekkend!

18 Hué - Hoi An 127 km

Vandaag een rit van ongeveer 4 uur naar Hoi An. Onderweg rijd je over mooie bochtige weg van de Hai Van bergpas. Je maakt onder andere stops bij het zonnige Lang Co Beach en de rotsformatie Marble Mountains bij Danang.

19 Hoi An 0 km

De gids neemt je Hoi An mee voor een stadswandeling. Het centrum is voor een deel autovrij, wat ervoor zorgt dat je ongehinderd kunt kijken naar de oude nijverheidshuisjes in het centrum achter de Japanse Brug, de kadehuisjes aan de rivier en de smalle straatjes. Na deze rondleiding heb je nog een aantal dagen om zelf Hoi An te verkennen.

20 Hoi An 0 km

Laat je vandaag een maatpak aanmeten bij één van de vele kleermakers. Bezoek deze avond de lampionnenmarkt van Hoi An. Je kunt hier een mooie zijden lampion kopen en uiteraard genieten van alle lampionnen die hier zijn uitgestald.

21 Hoi An 0 km

Loop vandaag nog één keer door de straatjes van Hoi An of fiets door het buitengebied. Sluit de dag af met een kookcursus om de laatste kneepjes van de Vietnamese keuken te leren.

22 Vertrek Hoi An Vlucht

Je vertrekt naar de luchthaven van Ho Chi Minh City. De rondreis zit erop. In het vliegtuig lekker nagenieten van alles wat je hebt meegemaakt!

Inclusief/exclusief:

De indicatieprijs voor deze rondreis bedraagt: € 2.725,- per persoon. Genoemde prijs is geldig voor overnachtingen tijdens de hele reis in hotels of lodges van bovengemiddelde kwaliteit met een goede ligging t.o.v. de belangrijkste bezienswaardigheden én chauffeur. De prijs is exclusief intercontinentale vluchten. Voor ieder budget stellen wij rondreizen op maat samen. Maak een afspraak in onze Beleefwinkel voor meer info, aanpassingen in de routes óf kies voor een offerte op maat.

Een beleefreis is maatwerk

Je bepaalt zelf waar je meer of minder aan wilt besteden tijdens de reis. Deze reis maak je al vanaf:

€ 2.725,-
advies op maat offerte

Combineer twee bijzondere landen

Combinatie Vietnam & Cambodja

Heb je interesse in deze reis of wil je graag meer informatie ontvangen?

  • Altijd maatwerk

    Je maakt jouw unieke reis

  • Persoonlijk advies

    Door gespecialiseerde reisadviseurs

  • Jouw tempo, jouw route

    Wij regelen de rest

  • We zijn er voor je

    Voor, tijdens en na je reis

Nice 2 know