Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

6 Hotspots in Sri Lanka

6 Hotspots in Sri Lanka

6 Hotspots in Sri Lanka

Op 26 October 2018.

Sri Lanka, het eiland in de vorm van een druppel in de Indische Oceaan, is een populaire bestemming voor het maken van een rondreis. De veelzijdigheid van dit eiland is enorm. Het ene moment begeef je jezelf tussen wilde dieren in nationale parken en het andere moment dompel je jezelf onder in heilige steden. Voeg daar prachtige witte zandstranden aan toe en het vakantieplaatje is compleet! Maar welke hoogtepunten mag je wat mij niet overslaan tijdens een rondreis door Sri Lanka?

1. Anuradhapura
Anuradhapura is de oude hoofdstad van Sri Lanka en staat bol van de culturele bezienswaardigheden. In deze heilige stad staat het boeddhisme centraal, en dat is te zien aan de vele historische tempels en paleizen.

2. Sigiriya
Zoek je online wat informatie over Sri Lanka? Dan ontkom je niet aan een afbeelding van de Sigiriya rots. Dit hoogtepunt is beter bekend onder de naam Lion Rock. Via een steile klim kun je naar de top van de rots waar ruïnes van een oud koninklijk paleis liggen. Maar des te indrukwekkender is het magistrale uitzicht over de groene omgeving.

3. Kandy
Kandy is één van de mooiste steden van het land. Van alle tempels die in deze heilige stad te vinden zijn is de Tempel van de Tand het populairst. Bovendien is de botanische tuin van Peradeniya het paradepaardje van de stad.

4. Sinharaja
Het Sinharaja Forest Reserve is het bekendste regenwoud van Sri Lanka. Samen met een gids kun je hier urenlange ‘trails’ bewandelen door de pure wildernis. Je maakt grote kans op het spotten van wilde dieren. Het gebied staat vooral bekend als een paradijs voor vogelspotters.

5. Dambulla
In het hart van Sri Lanka ligt Dambulla. Reizigers van heinde en ver komen naar deze stad voor één ding: het grootste gouden Boeddhabeeld ter wereld bekijken. De Gouden Tempel is de absolute ‘Eyecatcher’ van de stad!

6. Yala National Park
Sri Lanka telt veel nationale parken, maar de mooiste van allemaal is wellicht Yala National Park. Hier beleef je safari’s zoals je ze in Afrika meemaakt! Het nationale park is razend populair vanwege de grote populatie luipaarden.

Ik vertel je graag meer over nog meer geweldige plaatsen die je moet bezoeken tijdens je bezoek aan het het prachtige Sri Lanka. Laten we de theeplantages bijvoorbeeld niet vergeten... een mooie treinreis door het midden van het land of een verlenging van je reis op de Malediven! Ik vertel je graag meer.