Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

De mooiste tempels in Azië

De mooiste tempels in Azië

De mooiste tempels in Azië

Op 28 August 2018.

Eén van de belangrijkste Aziatische kenmerken die je in ieder land terugvindt, zijn tempels. Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren en bouwstijlen. Iedere tempel is uniek. Daarom zetten wij de mooiste tempels in Azië voor je op een rijtje.

Borobudur - Java, Indonesië
Voor het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld moet je naar het Indonesische eiland Java. Om een indruk te geven van de grootsheid van deze tempel: het bouwwerk bestaat uit negen verdiepingen en heeft een omtrek van 5 vierkante kilometer. Op de bovenste verdieping staan maar liefst 72 stoepa’s. Dit zijn gesteentes in de vorm van een bel met daarin een Boeddhabeeld. Wat de Eiffeltoren voor Frankrijk is, is de Borobudur voor de Indonesische bevolking. Vanuit de grote stad Jogjakarta kun je dit symbool goed bezoeken.

Wat Rong Khun - Chiang Rai, Thailand 
De bovengenoemde naam zal je waarschijnlijk niet meteen iets zeggen, maar wanneer je de bijnaam Witte Tempel van Chiang Rai hoort begint er wellicht iets te dagen. Een soortgelijke tempel als deze spierwitte tempel in het hoge noorden van Thailand kom je nergens anders op deze aardbol tegen. Wat vooral typerend is aan deze tempel is, zijn de ontelbare uitgestoken handen die je ziet wanneer je over het pad naar ‘de hemel’ loopt.

Wat Arun - Bangkok, Thailand
De Wat Arun is misschien wel de mooiste tempel van de Thaise hoofdstad Bangkok. Het is zowel de ligging aan de Chao Phraya rivier als de sierlijke vormen van de tempel zelf die deze bezienswaardigheid razend populair maakt onder reizigers. Wat Arun betekent ‘Tempel van de Dageraad’. Vooral bij zonsopkomst- en ondergang levert deze tempel schitterende plaatjes op. Wanneer de avond is gevallen en de lucht donker kleurt, wordt de Wat Arun verlicht en heeft het iets sprookjesachtigs over zich.

Angkor Wat - Siem Reap, Cambodja
Naast dat deze tempel de nationale trots van Cambodja is, is de Angkor Wat is voor velen hét hoogtepunt van een rondreis door Cambodja. Angkor Wat is de beroemdste tempel van de tempelstad Siem Reap, dat behoort tot één van de grootste tempelcomplexen ter wereld. Midden in een wilde jungle duikt een groot bolwerk vol ruïnes op. Het is magisch beeld!

Ta Prohm - Siem Reap, Cambodja
Ook deze tempel behoort tot het tempelcomplex van het Cambodjaanse Siem Reap. De Ta Prohm staat ook wel bekend als de jungle tempel. De ruïnes zijn volledig overwoekert door de gigantische bomen uit de jungle. Vertakkingen van deze reuzenbomen zijn dwars door en om de tempels gaan groeien, wat deze tempel uniek maakt. Je zal deze tempel wellicht herkennen uit de film Tomb Raider met Angelina Jolie in de hoofdrol.

Pura Ulun - Bali, Indonesië
Danu Bratan Van alle temples die Indonesië kent, heeft Pura Ulun Danu Bratan de mooiste ligging. Namelijk midden in het water van het kratermeer Bratan in Noord-Bali. De uniek gevormde daken en een kleine omliggende botanische tuin maken deze tempel fotogeniek!

Kek Lok Si - Penang, Maleisië
Voor deze tempel moet je naar het Maleisische eiland Penang. Net buiten de hoofdstad Georgetown ligt een gigantisch complex vol klokkentorens, sierlijke zalen, botanische tuinen, vijvers en pittoreske straatjes en pleintjes. ’s Avonds is deze tempel op haar mooist. Wanneer het donker is wordt de hele tempel kleurrijk verlicht en lijkt het net één grote lichtshow!