Dompel je onder in de Vietnamese cultuur!

Dompel je onder in de Vietnamese cultuur!

Dompel je onder in de Vietnamese cultuur!

Op 27 October 2017.

Maak kennis met de gastvrije bevolking van Vietnam en haar unieke gewoontes. Wij geven je graag 5 tips hoe jij het best de Vietnamese cultuur kan ondervinden.

1. Begeef je tussen de locals

Op zoek naar het authentieke Vietnam? Ga dan niet op zoek naar Westerse restaurantjes, super toeristische trekpleisters en grote hotelketens met toeristen. Go Local! En ervaar het dagelijkse leven van de Vietnamezen. Kijk niet raar op als de lokale bevolking spontaan een praatje met je komt maken en oprecht interesse in je toont.

2. Karaoke zingen
Voor veel Vietnamezen is een avondje karaoke zingen het hoogtepunt van de week. Gekscherend wordt wel een gezegd dat karaoke zingen volkssport nummer één is in Vietnam. Naast Vietnamese hits kunnen er ook Engelstalige nummer luidkeels worden meegezongen. Schaam je totaal niet wanneer je uit de toon zingt! In de Vietnamese karaokebars is iedereen welkom en het maakt niet uit hoe goed je zingt.

3. Logeer in een ‘homestay’ bij een Vietnamese familie
Blijf weg van de grote hotelketens met Westerse toeristen en verblijf in een ‘homestay’ die door een Vietnamese familie wordt gerund. Het persoonlijke aspect staat bij deze ‘homestays’ hoog in het vaandel omdat de eigenaren je als het ware opnemen in hun familie. ‘Homestays’ zijn er in alle soorten en maten, zo kan je kiezen uit hele luxe of eenvoudige, back-to-basic accommodaties.

4. Eet op straat
Vietnamezen hebben een passie voor lekker eten. De passie voor de Vietnamese keuken komt tot uiting in de vele Foodtrucks op straat in de grote steden. In Nederland zijn ‘foodtrucks’ een opkomende trend, maar in Vietnam allang niet meer. Het is daar heel normaal om op straat lekker te smullen van alle lokale lekkernijen. Bij je bezoek aan een grote stad zal je ongetwijfeld last krijgen van keuzestress! Er zijn zo veel verschillende gerechten die je kan proeven en dan moet je ook nog bepalen bij welke van de honderden eetgelegenheden je dit gaat proeven! Kijk niet raar op als je hond als gerecht op een menu ziet staat, dit is ‘Thit Cho’. De ideale manier om kennis te maken met de Vietnamese keuken is een ‘Streetfood Tour’. De tour, onder begeleiding van een gids, komt langs lokale eettentjes en je leert de lekkerste lokale gerechten kennen!

5. ‘Scooter Paradise’ Vietnam
Vietnam en scooter rijden gaan erg goed samen. De scooter is hét vervoersmiddel in drukke steden, wat leidt tot chaotische verkeerssituaties. Kijk niet raar op wanneer er meer dan twee personen zich op een scooter bevinden met hun hele hebben en houden. Let wel goed op wanneer je scooter wil huren in Vietnam; ben je bewust van de gevolgen wanneer je zonder Vietnamees rijbewijs op een scooter rijdt. Lees je goed in over alle regels voordat je op een scooter stapt!