Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Drie bijzondere tempelcomplexen rond Yogyakarta in één dag

Drie bijzondere tempelcomplexen rond Yogyakarta in één dag

Drie bijzondere tempelcomplexen rond Yogyakarta in één dag

Op 07 April 2020.

De locatie van Yogyakarta op het eiland Java in Indonesië maakt het een ideale uitvalsbasis vanwaar je 3 verschillende tempels kan bezoeken in één dag. Je bent van voor zonsopgang tot na zonsondergang op pad, maar dat zorgt dan wel voor een uitermate bijzondere dag waarbij je de verscheidenheid in tempels op het eiland kan zien.

Je begint de ochtend heel vroeg als je vertrekt vanuit Yogyakarta naar een uitkijkpunt vlakbij de tempel Borobudur. Deze staat bekend als de grootste Boeddhistische tempel ter wereld. De tempel is opgebouwd uit ontzettend veel kleine koepeltjes, met in elk koepeltje een Boeddhabeeld. Er zijn verschillende verdiepingen welke je allemaal kan beklimmen. Er zijn verschillende uitkijkpunten in de omgeving waarbij je de zonsopkomst over de tempel kan ervaren, maar nog specialer is om de zonsopkomst bij de tempel zelf mee te maken. Je bent dan de grote massa toeristen voor en zodoende heb je deze tempel eventjes bijna voor jezelf. Dit is ook nodig, want de volgende tempel dient zich alweer aan, Prambanan.

Het tempelcomplex van Prambanan is het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië en dateert uit de 9e eeuw voor Christus. Het is bijzonder om op deze plaats rond te lopen, want van veel van de kleine tempeltjes rondom de 3 grote tempels is niet veel meer over dan de fundering. Het complex beslaat daardoor eigenlijk een veel groter gebied dan als je daar rondloopt. De originele stenen zijn echter vaak hergebruikt in andere bouwwerken, wat ertoe leidt dat dit complex nooit meer in dezelfde staat terug kan keren als ooit bedoeld was. De drie grote tempels zijn meer dan de moeite waard om van binnen te bekijken en laat zien dat beeldhouwkunst meer dan 2800 jaar geleden ontzettend gedetailleerd was.

Tot slot eindigt de dag bij Ratu Boko. Dit complex, in de 18e eeuw ontdekt door de Nederlander Van Boeckholtz is een ruïne waar nog niet heel veel over bekend is. Het vermoeden is dat het een paleis was, terwijl andere denken dat het een klooster betrof. Wat het ook hebben mogen zijn, het maakt er het landschap niet minder mooi op. Doordat het complex op een heuvel is gebouwd heb je een prachtig uitzicht over het gebied. Je kan zelfs vanaf daar het tempelcomplex van Prambanan zien liggen. Na het maken van de laatste foto’s van de zonsondergang (die in Indonesië vrijwel nooit teleurstelt) vertrek je weer richting Yogyakarta, waar je onder het genot van een kopje koffie deze enerverende dag nog eens kan herbeleven.

De tempelcomplexen rond Yogyakarta eens in het echt beleven? Bekijk hier onze voorbeeldreizen waarbij je het echte Java ontdekt.