Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Een stukje Nederland in Maleisië: Melaka

Een stukje Nederland in Maleisië: Melaka

Een stukje Nederland in Maleisië: Melaka

Op 07 October 2019.

Ieder Aziatisch land heeft wel zo’n lieflijk, charmant en pittoresk stadje. In Indonesië is dat Ubud en in Vietnam is dat Hoi An. Voor Maleisië is dat Melaka. Dit stadje is leuk om te bezoeken wanneer je een rondreis door West-Maleisië maakt.

Melaka is voor ons Nederlanders wellicht extra bijzonder. In de tijd dat de VOC zegevierde in Zuidoost-Azië was Melaka een belangrijke handelspost. Wat tegenwoordig het oude centrum van Melaka is, was vroeger een Nederlandse wijk. Nog altijd vind je veel Nederlandse invloeden uit het koloniale verleden terug bij een bezoek aan Melaka. Het centrale punt van de Nederlandse invloeden is het Dutch Square. Dit wordt ook wel eens het rode plein genoemd vanwege de vele roodkleurige gebouwen die om dit plein zijn gevestigd.

Op Dutch Square zal het oude ‘Stadthuys’ je gelijk opvallen. Dit is stadhuis is gebouwd in 1641 en behoort daarmee tot één van de oudste Nederlandse gebouwen in Azië. Leuk om te weten: het Stadthuys in Melaka is een kopie van het stadhuis uit het plaatsje Hoorn in de provincie Friesland. Je kunt voor een klein bedrag naar binnen. Hier bevindt zich een museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad. Ook aan het Dutch Square ligt Christ Church. Dit Nederlandse gebouw is de belangrijkste kerk van Melaka. Vroeger was het een Nederlands Hervormde Kerk, tegenwoordig een Anglicaanse Kerk. Dit bouwwerk is extra bijzonder als je weet dat het gebouwd is met bakstenen uit de Nederlandse provincie Zeeland. Bovendien vind je in het oude centrum nog allerlei Nederlandse straatnamen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Jonkerstraat of de Heerenstraat? En dat nog wel in Azië!

Wil je de Nederlandse invloeden met eigen ogen bekijken tijdens een rondreis door Maleisië? Bekijk hier onze voorbeeldroutes voor West-Maleisië en laat ons jou helpen door een rondreis op maat te laten samenstellen.