Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Hang Son Doong Cave

Hang Son Doong Cave

Hang Son Doong Cave

Op 25 May 2018.

In Vietnam ligt de grootste grot ter wereld; de Hang Son Doong grot. Een grot van maar liefst 5 kilometer (!) lang, 150 meter breed en 200 meter hoog. Deze grot werd pas in 2009 ontdekt en is sinds 2014 toegankelijk voor toeristen.

De grot ligt in Phong Nha Ke Bang National Park. De Hang Son Doong grot dankt zijn bestaan aan de rivier die erdoorheen stroomt. Door de watererosie is een bijzonder landschap ontstaan met heuse stalagmieten en stalactieten.

Het bezoeken van deze grot is niet even een kwestie van ‘even langsgaan’. Alleen al het bereiken van de grot is een opgave op zichzelf. De grootste grot ter wereld kan je enkel betreden met een trekkingstocht van een paar dagen onder begeleiding van een gids. Een goede conditie is noodzakelijk voor het verkennen van de grot. De entree van de grot is een gat in de grond. Met behulp van een touw klim je naar beneden. De trekkingstocht in de grot bestaat uit 25 kilometer hiken door de jungle, 7 kilometer rotsen beklimmen en 40 rivieren oversteken. Je overnacht ook in de grot zelf, in een tentje.

Veel mensen willen deze sensationele grot van binnen zien en daarom is ook niet verrassend dat je een excursie naar de Hang Son Doong grot maanden van tevoren moet reserveren. Het kost je redelijk wat geld (ongeveer € 2500,-) en moeite maar een bezoek aan dit natuurwonder zal je voor de rest van je leven bijblijven!

Uit alles blijkt dat dit een natuurfenomeen is om ‘U’ tegen te zeggen. Om je een indruk te geven van de grootte van deze grot: op sommige plekken passen er complete wolkenkrabbers in de grot of kunnen Boeings 747 erdoorheen vliegen.