Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Zo besteed je je reisdagen in Bangkok

Zo besteed je je reisdagen in Bangkok

Zo besteed je je reisdagen in Bangkok

Op 04 April 2019.

Wanneer je naar Thailand gaat, vlieg je vrijwel altijd op de hoofdstad Bangkok. Deze drukke metropool kan in het begin misschien wat overweldigend zijn door alle chaos en drukte, maar sla deze stad zeker niet over want er is genoeg te doen. Plan deze activiteiten dus de eerste dagen van je reis, of juist de laatste dagen, voordat je weer naar huis vliegt. 

Fietstour
Dit is een absolute aanrader om aan de toeristische plekken te ontsnappen, tijdens de fietstour zie je het échte Bangkok. Je rijd door de smalle straten en steegjes van Bangkok, waardoor je een inkijkje krijgt in het leven van de lokale bevolking in deze mega stad. Ik heb de drie uur durende Co van Kessel fietstocht gedaan. Dit lijkt misschien lang, maar natuurlijk stop je ook onderweg om mooie tempels en een lokale markt te bezoeken of om gewoon even uit te rusten. Langere tours zijn ook mogelijk.

Drijvende markt
Er zijn een verschillende drijvende markten te vinden in Bangkok. De één is wat toeristischer dan de ander. Damnoen Saduak Floating Market is verreweg de meest bezochte. Als je van plan bent om hierheen te gaan kun je het beste vroeg moeten gaan, rond 6 uur ’s ochtends. Wil je liever een minder drukke markt bezoeken? Dan is de Amphawa Floating Market zeker een aanrader! Deze ligt ten zuidwesten van Bangkok en komt wat later op gang. Hier komen voornamelijk locals.

Tempels
Als je in Thailand bent, dan kun je natuurlijk niet om de tempels heen. Het grootste deel van de bevolking is Boeddhistisch, daarom vind je een enorme hoeveelheid Boeddhistische tempels in het hele land. De tempels die het meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn de Wat Pho, de tempel met een hele grote liggende Boeddha, de Wat Phra Kaew en het Grand Palace. Bij deze laatste tempels kijk je ook je ogen uit: al die prachtig versierde gouden tempels bij elkaar. In de Wat Phra Kaew vind je de welbekende groene Boeddha, bovenop een met goud bedekte troon. De Grand Palace is het voormalig Thaise koningshuis.


Gastblogger Laura, Disma Reizen