Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Ontdek Noord Thailand

Ontdek Noord Thailand

Ontdek Noord Thailand

Op 12 October 2018.

Het noorden van Thailand combineert natuur en cultuur. Een geweldige start van je rondreis door dit land. Wat zijn nu echt de plekken die je gezien moet hebben tijdens je bezoek aan dit Thailand?

Ik heb een top 7 voor je samengesteld van wat je allemaal in Noord Thailand kan beleven:

#1. Bangkok
De hoofdstad van Thailand staat natuurlijk met stip op één. Een rondreis door Thailand start vanuit Bangkok. Het is dan ook zonde om direct de stad te verlaten nadat je bent geland. Alhoewel de drukte en de chaos je wellicht een beetje afschrikt adviseren we je toch om een paar dagen de unieke sfeer van Bangkok te proeven. De stad barst van de hoogtepunten zoals het Koninklijk Paleis, de Wat Arun en de Wat Pho. Ervaar een drukte van jewelste in Chinatown en maak boottochten over de Chao Phraya rivier en vaar over de floating market 'Damnoen Saduak'. Bangkok zal je verrassen!

#2. Kanchanaburi
Nadat een bezoek aan de metropool Bangkok, ontdek je in Kanchanaburi dat Thailand over een fenomenale natuur beschikt. Vooral bij de watervallen van Erawan zul je jouw ogen uitkijken vanwege de prachtige natuur. Maar de reden dat je Kanchanaburi moet opnemen in je reisschema is ‘The Bridge Over the River Kwai’. De brug op zichzelf is niet bijzonder, het is een brug zoals velen anderen. Pas wanneer je het verhaal achter deze brug kent merk je hoe bijzonder deze brug is. The Bridge Over the River Kwai is onderdeel van The Death Railway, beter bekend als de Birma Spoorlijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze spoorlijn gebouwd door gevangen in opdracht van de Japanners. Ongeveer 100.000 gevangenen hebben het leven moeten laten bij de bouw van de spoorlijn.

#3. Ayutthaya
Waar je in deze stad ook kijkt, overal zie je ruïnes van tempels en Boeddhabeelden. Ayutthaya is de voormalige hoofdstad van Thailand en is in de 18de eeuw verwoest door het Birmese leger. Alhoewel veel tempels niet in originele staat verkeren blijft deze stad ronduit indrukwekkend!

#4. Chiang Mai
Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand en een lust voor zowel natuurliefhebbers als cultuurbarbaren. Door de ligging in het hoge noorden van het land is deze stad omgeven door een prachtige groene natuur. Ideaal om fantastische trekkingen door de natuur te maken. Het centrum van Chiang Mai is erg relaxt en heeft een eigen sfeer. De ‘Eyecatcher’ van de stad is de Wat Phratat Doi Suthep, een unieke tempel waar je mond van zal openvallen!

#5. Chiang Rai
Thailand is uiteraard het land van de tempels. Met een rondreis door het noorden van Thailand kom je talloze tempels tegen. De beroemdste tempel van Chiang Rai zal je verrassen. De Witte Tempel, ook wel bekend als de Wat Rong Khun, is een soort tempel die je nergens anders ter wereld tegen zult komen. Deze tempel is helemaal wit en kent zeer aparte vormen met uitgestoken handen en doodskoppen. Uniek!

#6. Gouden Driehoek
Chiang Rai is bovendien een uitstekende uitvalsbasis voor een trip naar de Gouden Driehoek. In dit natuurgebied vind je het drielandenpunt met Myanmar en Laos. Daarnaast is deze regio bekend om de handel in opium. Bezoek met een gids dit natuurgebied om meer te weten te komen over het verleden en het heden.

#7. Sukhothai
In het hart van Thailand ligt Sukhothai, een stad die je bezocht moet hebben met haar ontelbare tempels. Negentig procent van alle tempels zijn goed bewaard gebleven waardoor je een goed beeld krijg van het verleden in deze stad. Meer dan terecht staat het Sukhothai Historical Park op de UNESCO Werelderfgoedlijst!

Mijn advies is om al je ervaringen in het noorden van het land te combineren met een paar relax dagen in het ontspannen zuiden. Er liggen hier verschillende eilandjes waar je heerlijk vertoeft. Zo laat je alle indrukken nog even de revue passeren en sluit je je rondreis op een rustige manier af.