Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Proef de lokale Thaise cultuur

Proef de lokale Thaise cultuur

Proef de lokale Thaise cultuur

Op 18 January 2019.

Ik vind persoonlijk niks leuker dan om in ieder land dat ik bezoek wat mee te pikken van de lokale keuken. De gastronomie van een land vormt een groot deel van de lokale cultuur en het is erg leuk om je hier in te verdiepen. Een leuke manier om dit te doen is met een kookworkshop en hiervoor ben je zeker in Thailand aan het juiste adres. De wereldberoemde Thaise keuken is er een om je vingers bij af te likken!

Zo’n Thaise kookcursus begint met een bezoek aan de lokale markt, want zonder ingrediënten kun je niets. Een bezoek aan een kleurrijke markt is een avontuur op zich. Het is er druk, chaotisch en de meest onbekende producten liggen op de marktkramen. Maar dit is tegelijkertijd de charme van een Thaise markt. De kookleraar gaat met je mee naar de markt om je een handje te helpen met het vinden van de juiste producten.

Nadat alle ingrediënten bij elkaar zijn verzameld is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het koksschort om te doen. Een kookleraar legt je stap voor stap uit hoe jij bekende nationale gerechten kunt bereiden. Je leert over bijzondere bereidingstechnieken, je proeft onbekende specerijen en je maakt bovenal veel plezier in hetgeen wat je doet! Nadat je druk in de keuken bent bezig geweest, mag het proeven van de gerechten die je gemaakt hebt natuurlijk niet uitblijven. Proef de smaakexplosie die in je mond vrijkomt en ontdek hoe heerlijk Thaise gerechten zijn. 

Een leuke bijkomstigheid van zo’n kookworkshop is dat je na een rondreis door Thailand dit zelf in praktijk kunt brengen, maar dan in je eigen keuken. Imponeer vrienden en familieleden met je Thaise kookkunsten. Voor je het weet tover jij een papaja salade, rode curry of kokoskoekjes op tafel! In Thailand kun je op veel plekken een kookworkshop volgen. De populairste plekken om je onder te dompelen in de Thaise gastronomie zijn Chiang Mai en Bangkok.

Ook in Vietnam en Indonesië zijn er op veel plekken dit soort workshops waar je aan kunt deelnemen. Wil jij lekker actief zijn tijdens je rondreis? Wij kennen overal de leukste belevenissen om je reis echt onvergetelijk te maken!