Vijf bijzondere belevenissen in Vietnam

Vijf bijzondere belevenissen in Vietnam

Vijf bijzondere belevenissen in Vietnam

Op 20 July 2018.

Binnen de landsgrenzen van Vietnam liggen prachtige, ongerepte natuurgebieden. De vele natuurschatten van Vietnam beleef je het beste tijdens een leuke activiteit. Ik heb vijf bijzondere activiteiten voor je opgesomd die je onvergetelijke momenten zullen bezorgen

1. Hiken in Sapa
In het hoge noorden van Vietnam ligt Sapa. Dit bergdorpje is ingesloten met prachtige, felgroene rijstterrassen en diepe valleien. Ga met een gids op pad en hike van dorpje naar dorpje. Onderweg raak je gegarandeerd onder de indruk van één van de meest fascinerende landschappen van Azië.

2. Kajakken in Halong Bay
Zoek in Google naar Vietnam en je wordt overvallen met velen foto’s van het natuurfenomeen Ha Long Bay. En dat is terecht, want dit is één van de mooiste plekjes van Vietnam. Huur een kajak en vaar naar rotsformaties, standjes en eilanden waar het lijkt alsof er nog nooit iemand is geweest.

3. Een boottocht vanuit Trang An
Trang An lijkt enorm op het hierboven genoemde Ha Long Bay. Het grote verschil is dat Trang An in het binnenland ligt in plaats van aan de kust en dat je hier maar een enkele toerist tegenkomt. Het is dan ook een heerlijk gevoel om ontspannen op een boot te zitten die je rustig door dit grootse landschap vaart.

4. Snorkelen en duiken bij Nha Trang
Voor de kust van de badplaats Nha Trang ligt een onderwaterparadijs. Vanaf de fijne zandstranden van Nha Trang kun je zo de zee induiken met een duik- of snorkelset. Vanuit Nha Trang kun je ook een bootexcursie maken naar enkele bounty eilanden voor de kust waar je in een zeegebied zwemt met prachtige koralen en vissen.

5. Varen door de Mekong Delta
Bij de grens tussen Cambodja en Vietnam vind je een groot netwerk van kleine riviertjes die kriskras aan elkaar verbonden zijn. De Mekong Delta kun je het best verkennen met een rondvaart in een traditioneel vissersbootje. Een lokale gids laat je het mooiste van dit groene en waterrijke gebied zien. Je komt onder andere langs drijvende markten en dorpjes die op palen zijn gebouwd.

Bekijk hier onze routesuggesties voor jouw rondreis door Vietnam