Bekijk hier  voor meer informatie en de veelgestelde vragen omtrent het coronavirus en de invloed hiervan op jouw boeking bij Beleef Reizen. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder per mail of telefonisch op 013-5323585. 

Waarom je ooit Maleisisch Borneo gezien moet hebben

Waarom je ooit Maleisisch Borneo gezien moet hebben

Waarom je ooit Maleisisch Borneo gezien moet hebben

Op 28 January 2020.

Het schitterende eiland Borneo is voor een gedeelte eigendom van Maleisië, maar ook Brunei en Indonesië beschikken over grote stukken land op dit enorme eiland. In dit blog vertel ik je meer over de schoonheid van het Maleisische gedeelte.

Een rondreis door het vasteland van Maleisië laat je grote hoogtepunten beleven, maar Maleisische Borneo is toch echt de kers op de taart als je het mij vraagt. Met een binnenlandse vlucht ben je in een paar uur op Borneo, waar mens en natuur in vrede samenleven. Een combinatie tussen West-Maleisië en Borneo kan ik je echt aanraden. Bekijk hier onze voorbeeldreis.    

Maar waarom moet je Borneo ooit in je leven gezien hebben? Die vraag ga ik zo goed mogelijk proberen te beantwoorden. Voor het avontuur, het enorme dierenrijk, de adembenemende natuur én de lokale cultuur. Je moet een beetje avontuurlijk zijn ingesteld om de oprechte schoonheid van dit eiland te ontdekken. Je leert de puurheid van Borneo het beste kennen tijdens fiets-, kajak- en wandeltochten. Ontdek bijvoorbeeld het unieke grottenstelstel van Mulu, trotseer de gebergtes van Mount Kinabalu National Park of het tropische woud van Danum Valley.

Eenmaal op avontuur door de wildernis trakteert de natuur je op een ongekend dierenrijk. Het symbool van dierenrijk van Borneo is met afstand de zeer zeldzame neusaap, oftewel de Probiscus Monkey. De augurkvormige neus kenmerkt deze bijzondere dieren. Maar het dierenrijk in Borneo is groot, heel groot! Van orang oetans en krokodillen tot slangen en olifanten. Breng zeker een bezoek aan Bako National Park, Tabin Wildlife Reserve en het Sukau Rainforest. Je kijkt er je ogen uit!

Naast de overweldigende natuur beschikt Borneo ook over een uitzonderlijke cultuur. De beste manier om jezelf onder te dompelen in de lokale gebruiken is met een bezoek aan Nanga Sumpa, die verscholen in het regenwoud. Je vindt er de Iban bevolking die nog op zeer traditionele wijze leven. Wij kunnen een speciaal arrangement voor je reserveren waarbij een lokale gids je drie dagen meeneemt in de leefwijze van deze bevolking. Een unieke ervaring!

Wil je meer te weten komen over een rondreis Maleisië? Ik kan je er nog zó veel over vertellen. Kom eens gezellig op afspraak in onze Beleefwinkel in Tilburg. Met een persoonlijk reisadvies komen we samen tot jouw ideale reis die ik vervolgens helemaal op maat kan samenstellen.